RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI

Hteo da letim FPV, ali...

<< < (3/12) > >>

dzoni:
Hvala na iscrpnom odgovoru :)

Gledao sam i pre postavljanja pitanja te mnoge sisteme, za konvertovanje na UHF, i menjanje modulacije, zato je i moje pitanje bilo tako postavljeno, da li kupiti spektrum pa ga prepravljati, ili u startu kupiti stanicu koja radi na nizoj frekvenciji. Verujem da nisu u masovnoj upotrebi, jer retko ko leti FPV, a i ko leti, pretpostavljam da vec koristi 35/70mhz stanicu od samog starta. Taj domet od 5km je po mom misljenju sasvim dovoljan za heli, e sad, znam za dosta otkaza sa orange rx-ima, pa me malo brine kvalitet samog modula, tacnije da li ce se duplirati mogucnost otkaza. Pretpostavljam da bi i DX6i mogla da primi ovaj modul, i ona je JR, jel tako? Sta mislis o starijim stanicama koje rade na 70mhz, da li vredi njih uzimati i koristiti bez prepravljanja? Jedini problem je naci sestokanalnu, vecina njih je koriscena/namenjena za avione.

Da li je legalno posedovati booster snage 1000mW? Da li postoji sansa da ga uvezem uopste?

Spreman sam, kao sto rekoh naravno, da prihvatim i uzmem u obzir sve savete... Samo kako stvari stoje, zavrsicu sa Bixlerom, koji je cini mi se od starta pogodan za FPV, ukoliko ne bude nista od FPV-a sa 450icom. Cak i da ne uspe zamisao, a to je prvo kupovina adekvatne stanice za FPV, pa potom HK450, i tek onda FPV oprema i jos neke stvari (to ce se sve razvuci do lepseg vremena), opet cu imati FPV opremu, i jacu bateriju, koja ce moci da ide na Bixlera, stanicu velikog dometa, i celokupan helikopter klase 450. Bixler i nije neka mnogo velika investicija u odnosu na sve ostalo. Na jedan ili na drugi nacin, trebalo bi da izvucem tanji kraj.

magic:

--- Quote from: dzoni on January 04, 2013, 02:24:37 PM ---20c najverovatnije da ne bi tako brzo izbacila struju.

--- End quote ---

Ako moze pojasnjenje ovoga sto si napisao, odnosno sta si mislio pod tim? Pitam posto to sto si napisao nema smisla.

poz

dzoni:
Pozdrav,

Shvatio sam da je to los nacin da ogranicim praznjenje baterije, nisam uzimao ESC u obzir :) neka se zanemari taj deo po mogucnosti :)

S obzirom da helikopter ne bi bio koriscen pri 3D manevrima za koje je potrebno 100% snage, trazio sam nacin da ogranicim preterano praznjenje baterije radi duzeg trajanja iste :)

magic:
Baterija sa vecim C moze samo pozitrivno da utice na duzinu trajanja leta, problem je i sto su baterije sa vecim C maltene i proporcionalno vece tezine.

poz

nebeski:
Danas se retko koriste 35/70 Mhz stanice a posebno za FPV. Iako na prvu loptu izgledaju pogodnije to su to zastarele tehnologije sa FM modulacijom koja zaostaje za modernim sistemima koji rade na vise frekvencija i gde se automatski menjaju frekvencije (frequency hopping) ukoliko je neki kanal zauzet ili postoji neka smetnja u kanalu.

Jedna od stvari prilikom izbora stanice na koju moras da obratis paznju je broj kanala, za FPV ne bi trebao da uzimas nista sto ima ispod 8 kanala.
Primer helikopter (i dalje mislim da je za pocetnika losa ideja. Bixler, EasyStar i neki quad bi bili puno bolji):
           1. throotle
           2. pitch
           3. rudder
           4. aileron
           5. elevator
           6. Gyro gain
Osim toga je uobicajeno da trebaju jos (ako zaista zelis da se bavis FPVom nesto od ovoga ce ti SIGURNO pre ili posle zatrebati):
           OSD 1-2 kanala
          autopilot, stabilizacija 1-2 kanala
          Pan/Tilt za kameru 1-2 kanala

--- Quote from: dzoni on January 05, 2013, 04:53:59 AM ---sa orange rx-ima, pa me malo brine kvalitet samog modula, tacnije da li ce se duplirati mogucnost otkaza. Pretpostavljam da bi i DX6i mogla da primi ovaj modul, i ona je JR, jel tako? Sta mislis o starijim stanicama koje rade na 70mhz, da li vredi njih uzimati i koristiti bez prepravljanja? Jedini problem je naci sestokanalnu, vecina njih je koriscena/namenjena za avione.

--- End quote ---
DX6i nije modularna i nebi mogla da primi Orange LRS modul. Sam modul je u stvari kopija hardvera iz ovog projekta i koristi taj softver http://code.google.com/p/openlrs/  .

--- Quote from: dzoni on January 05, 2013, 04:53:59 AM ---Da li je legalno posedovati booster snage 1000mW? Da li postoji sansa da ga uvezem uopste?

--- End quote ---
Nije legalno.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version