RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI
Hteo da letim FPV, ali...
ak:
Spomenuo sam vec da je OrangeLRS ustvari Open LRS i to v1 verzija koju je flytron prestao da prodaje.
Posto je Melih (vlasnik flytron-a) zamislio ceo OpenLRS kao opensource i objavio pod GPL licencom, HobbyKing se uredno posluzio i klonirao produkt.
Kod OrangeLRS-a se nista ne lemi, vec postoji predajni modul tipa JR/Turnigy i odvojeno prijemnik.
OpenLRS bas i nije za poredjenje sa EZUHF.
U svakom slucaju dobro prostudirati thread na rcgroups nije na odmet, ima komentara mnogo upucenijih ljudi na ovu temu.
dzoni:
Onda jos bolje :)
Znaci, jednostavno se izvadi modul, i stavi drugi?
Da li carina na to gleda kao na novu stanicu?
nebeski:
Evo jedan svež video na ovu temu:
bora61:
--- Quote from: dzoni on January 04, 2013, 03:30:22 PM ---Kao sto rekoh, igrao sam se sa simulatorom, i imao sam prilike da provozam T-Rex 250 i HK-450, ne nesto preterano dugo, ali od tog drugara koji mi je pozajmio stanicu, jer ne leti zbog vremena, a simulator mu nije zanimljiv :) Nije posebno iskustvo, ali neko, jeste...
Pazi, ja ne znam sta tebi nije jasno kod svega ovoga sta sam napisao, sigurno ne treba ograniciti FPV na 300 metara koje ti spominjes, jer onda sam taj FPV ne bi imao nikakve poente. Sasvim realno mi deluje letenje iznad Kosutnjaka i tako nekih delova BG-a, gde stvarno ne bih zeleo da razmisljam o tome da li cu izgubiti signal ako se malo zanesem. A sto se tice 20 C, pa taj heli sigurno ne bi bio guran do maksimuma, kao sto rekoh, 3D me ne zanima (trenutno reci cu, nikad ne znas sta nosi sutra). I koriste se 20C baterije na tim helijima takodje, koliko sam video.
Mislim da su mi pitanja sasvim na mestu, dakle u pitanju je FPV letenje sa helikopterom. 450 heli moze sigurno sa dobrim motorom da ponese jos 300g preko svoje tezine bez vecih problema (sto su i drugi ovde rekli). CCD kamera + predajnik = 100-150, baterija 4000-4300mAh dodatnih 100g. Da uzmemo da je neka prosecna baterija za taj heli 2300mAh, po logici, imao bih 15 minuta leta sto mi je i vise nego dovoljno da predjem tu granicu od 1-1.5km koju pruza DX6i sa AR7000 prijemnikom.
Stvarno ima dosta pametnih stvari koje si napisao, ali ne znam da li je takav nacin neophodan, i koriscenje nekih suvisnih reci i izraza... Valjda smo ovde da bismo dali jedni drugima neke savete, a ne da se "smejemo i placemo".
- HK450 700m u daljinu, 442m u visinu od baze
- jos jedan HK450 FPV
- Trex 450, presao 700 metara za 25 sekundi videa
Dakle, ako je za minut moguce dostici daljinu od 1KM (iako je po snimcima moguce dostici i za 30 sek sa trex450), cemu toliko omalovazavanje svega toga sto sam ja namerio da uradim? Ima gomila snimaka na internetu gde ljudi koriste Trexa, HK-a, CopterX-a, i ostale za FPV.
P.S. vidis na snimcima da nisam jedini, bar ne na planeti :D
--- End quote ---
Mozda ovaj lik koji upravlja helikopterom sve to radi iz korpe onog ogromnog balona , tako da ima pregled situacije u vazduhu.
Zar nije jednostavnije, umesto sve te skupe FPV opreme, kupiti DJI Phantoma sa gopro kamerom ?
ak:
--- Quote from: bora61 on January 23, 2013, 08:52:07 AM ---Zar nije jednostavnije, umesto sve te skupe FPV opreme, kupiti DJI Phantoma sa gopro kamerom ?
--- End quote ---
Ne vidim kako je to DJI phantom FPV platforma?
Deklarisani domet njegovog RC-a je 300 metara.
A sa cenom od $600 za kvad od 330mm sa pogonom i RC-om, nije bas ni jeftin.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version