RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Modelarska sezona 2013 u Novom Sadu
Gabor:
Vrlo lepo vreme i odlično društvo, letelo se od 14h pa sve dok nije pao mrak... Osim nas, na kraju piste su bili paraglajderisti ali nismo smetali jedni drugima. Kako je Englez napisao, on je stvarno posađivao modele svoje. Kao i uvek, priči, zezanju nikad kraja. I mi, koji nismo bili na modelarskoj izložbi u Senti, imali smo prilike da upoznamo predsednika kluba, kao i trojicu modelara. Osim Engleza, od Novosađanina su bili Mirče, Golub, Bane, Miroslav, čika Dule, Bojan, Bata, Julije, iz Bečeja Tamaš, ćerkica i ja. Bilo je i posetilaca, gledalaca... Evo još po koje fotke i od mene
SloMi:
Neko na livadu popodne?
Bilo je danas letenje i u Starim Ledincima.
SloMi:
Konačno mi je proradio Movie Maker pa sam pripremio jedan kratak video
koji sam snimio čim sam od Hobby Kinga dobio kameru za krilo:
A ovo je bila Lenja pčela, a kakva bi onda bila vredna pčela ostaje da
vidimo sledi put ...
promat:
Pored uspesnih dana provedeni na Cenejskom aerodromu,desava se da se ponekad desi da jedan dan bude manje uspesan.Upravo to se desilo meni i mojoj ekipi.Model smo pripremili za start SU'31,pokrenuli motor i sacekali da kolega modelar sleti.To cekanje je trajalo oko 6 minuta.U medjuvremenu je motor radio i posle tog vremena cekanja poleteo sam moj model.Sve je bilo u redu dok motor nije prekinuo rad i morao sam ici na prinudno sletanje,zaboravljajuci pravilo da u takvim slucajevima se ne ide u zaokret nego pravolinijski na sletanje.Model je sleteo na nepripremljen deo terena i doslo je do ostecenja stajnog trapa.Moji prijatelji modelari su otisli po model i doneliga na cemu sam im zahvalan.Na fotografijama se vidi let modela,prenos modela BANE i GABOR,kao i ostecenje trapa i polomljena elisa.
Uveren sam u to da je gradnja modela lep posao ali mislim da je i popravka modela ozbiljan posao.U slucajevima kao sto je ovaj moj ,treba obavestiti o tome modelare da bi bili oprezniji kod pripreme za letenje.U realnom vazduhoplovstvu se takvi slucajevi redovno objavljuju .
Pozdrav svim modelarima
Dusan Papic
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version