RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Poseta i voznja na pravoj off-road stazi u okruzenju !?
Bigneda:
Posle gledanja evropskog sampionata u klasi 1/8 Off-Road Buggy imali smo veliku zelju da i mi probamo takvu ili bar slicnu stazu ;)
Sale i ja smo uspeli da do sad posetimo i probamo neke staze po Evropi, osecaj je FENOMENALAN :big smile
E sad, nas zanima jel bi bilo zainteresovanih za slicnu exkurziju ali u malo vecem broju (sto vise to zanimljivije)
Ideja je da se u najslabijoj varijanti ode sa jednim ili vise kola (naravno krcatim sa modelima i vozacima) ili u boljoj sa kombijem 7+1-8+1 do neke 'obliznje' staze koja je u funkciji i na kojoj vreme dozvoljava normalnu voznju.
Temu sam podigao posto je vec u par slucaja probano nesto al sve nekako na brzinu, pa ili ne bude nista od toga ili jako slabo ;)
Tako da bi sad da probamo (ako bude zainteresovanih) da se organizujemo i dogovorimo na vreme za tako nesto.
Bigneda:
Za pocetak kao najbolje i najostvarljivije varijante su Fehring u Austriji (vozen evropski sampionat) i Seres u Grckoj.
Obe se nalaze na 500-600km od beograda i plan exkurzije bi trajao najmanje 2-3 dana sa bar jednim nocenjem blizu staze.
Ono sto verovatno najvise sve zainteresovane zanima su troskovi :) ...odokativno oko 100eu po osobi bi trebalo za avanutu a malo kasnije cu pokusati detaljnije da predstavim sve troskove pojedinacno.
Podrazumeva se da za ovakvu avanturu modeli koji bi se vozili tamo MORAJU biti spremni i testirani kod kuce, tamo ako se ode nespreman samo ce se gubiti dragoceno vreme. Uz spreman model bitno je poneti i nesto rezervnih delova koji mogu stradati, nikad se ne zna sta tacno ali neke osnovne stvari i ono sto svako misli ili ne misli da mu moze zatrebati. Tu je uvek divna kolegijalnost u ovom hobiju pa se vecina resi i tamo ali nema smisla oduzimati drugima vreme zbog par sitnica koje smo mogli i sami poneti...
Bigneda:
Troskovi puta za oba smera su gorivo za oko 1100-1200km i putarine-vinjete, sto je vise ljudi a manje vozila to je ispaltivije ;) ali nekih 200tinjak eu bi bili dovoljni i za kombi. Podeljeno na 7-9 ljudi to je 20-30tak eu.
Cene koriscenja staze su oko 10eu za ceo dan, predpostavljam da se uz malo ubedjivanja i najave unapred to moze malo smanjiti za paket ljudi. Nocenje smo uglavnom uspevali da dobijemo za oko 25eu po osobi, negde sa doruckom negde bez ;)
Tako da 60-70eu sigurno treba poneti a ostalo za suvenire i po nesto za ubaciti u kljun dobro bi doslo :)
Od troskova koji se ticu samog modela izdvojio bi: gorivo za nitrase (.21 bar 1.5-2l po danu, .28 sigurno vise za 20-30%), bar jedan set novih guma, baterije za prijemnike i predajnike. Za ekupu koja vozi Brushless modele nisam uspeo da izmerim koliko mi baterija treba jer sam imao najvise 4-5 setova i to sam jako brzo potrosio a nisam obezbedio adekvatan punjac, ali recimo da 4-5 setova baterija i punjac koji bar po 2 baterije moze napuniti za pola sata-sat bi trebalo da obezbedi kontinualno vozenje za ceo dan. (jedan se puni, drugi prazni i po 2 seta su na hladjenju)
To bi bilo mislim sve od sigurnih troskova, uvek se pojavi jos po nesto neplanirano ali mozda i ne budemo te 'srece':)
Bigneda:
Evo linkova ka pomenutim stazama:
Seres
http://www.hobbytech.gr/en/track
Fehring
http://www.wmw-fehring.at/
Sto se vremena tice u Grckoj je svakako dosta toplije i to se cini kao bolja varijanta za neke skorije datume a austrija ipak malo trazi da bude bliza letu ;)
U Seres-u je u okviru staze i RC klub i dobro snabdevena prodavnica, tako da se mogu dosta povoljno kupiti delovi i potrosni materijal za najpoznatije modele.
Za eventualni kontak i dogovor milos@cri.rs ili na PM :)
Ako neko ima sta da pita, doda, predlozi slobodno neka izvoli :)
alexaca:
I ja mislim da je ideja super (zamalo da odemo prosli put). Ja bih mogao vikendom recimo subota i nedelja. Trebalo bi samo na vreme dogovoriti da bi se organizovali (slagali zenu i decu, nastelovali motore,...) ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version