RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Nastavak radova na F6F Hell Cat Ziroli

<< < (2/2)

munjeviti:
Jedan od mojih omiljenih aviona :)aplauz,jedva cekam da vidim finalni izgled. :)

promat:
Na modelu F6F/1 nastavljam radove koji se odnose na kapotaz i polozaj motora u odnosu na teziste .U pocetnoj fazi rada imao sam u vidu da postavim motor od 62ccm ali se pokazalo da taj motor nebi mogao sa sigurnoscu da podigne model tezine 19-20 kg bez problema.Kako sam pratio rad mog prijatelja Miroslava Terzica na njegova dva modela F6F dosao sam do zakljucka da bi mozda bilo dobro pomeriti motor za cc50mm napred i to narocito u mom slucaju.Svrha ovoga treba da bude da se omoguci postavljanje servo motora i akumulatora u podrucju oko aerodinamickog tezista modela.Po mome uverenju pored ovoga za mene bi model imao i lepsi izgled.Napravio sam i malu racunicu i iz nje sam dosao do toga da se na istom rastojanju moze iza tezista staviti opreme za oko 750 grama opreme.Na fotografija ma se vidi stari fajervol,produzeni nosaci kapotaza kao i inprovizovani polozaj kapotaza u razmeri koja se vidi.U nastavku radim na prikljucku motora na fajervol i njegovo pozicioniranje u odnosu na zeljeni polozaj motora MVVS 80ccm kao i polozaj karburatora auspuha i servoa za gas i saug.Kao sto se vidi ja nezelim da se strogo pridrzavam originalne verzije ovog modela ZIROLIJA i zbog cinjenice da je ovaj trup epoxi.Moj nacin rada nije tako intenzivan ali uz pomoc mojih kolega modelara ovi programi se krecu ka cilju da se ovo u velikoj meri zavrsi.

Pozdrav svim modelarima

Dusan Papic

banbo:
Svaki komentar je suvisan   ;namig  (res) (res) (res)

promat:
Posle neophodne pripreme nastavio sam rad na izradi produzenog kapotaza za model F6F sto mi je uzelo dosta vremena .Na fotografijama koje sam prilozio,moze se videti nacin rada i sam izgled trupa modela nakon fiksirane montaze.Iza ovoga sledi ojacavanje prelaza sa epoksi na AL delove kao i zavrsno pzicioniranje kapotaza pre postavljanja nosaca motora.

Pozdrav svim modelarima

Dusan Papic

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version