RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

CRIUS AIO PRO

<< < (6/11) > >>

Baky:

--- Quote from: djbojan on January 30, 2013, 04:29:45 PM ---upucaj multiwii pa ces videti sta je letenje,
--- End quote ---

To i planiram, samo da mi stigne ispravni ESC ;)

cakra:
Baky, i sa simple i bez simple moda radi isto.
I ja sam mislio da je mozda magnetometar krivac sto hexa nece da slusa...ali ne slusa ni bez njega:)

Danas sam uflashovao megapirateng 2.9...i nisam napravio ni jedan let (___) jer jednostavno posle arminga motora-motori se bez veze ukljucuju i iskljucuju...trzaju...iako je palica za gas na minimumu?
E brisao sam eeprom...kalibrisao stanicu...esc...acc...gyro x puta i nikako da resim taj simptom...koji neminovno vodi u flipover...pa se nisam ni trudio da letim.
Posle sam vratio 2.8r4 verziju i tamo nema toga?
Sve u svemu...megapirateNG je not good...i batalih sve to!
Promenio sam smerove okretaja motora ...prevezao ih i uflashovao zadni dev multiwii i pukoh od smeha!
Toliko me uverzirao i istrenirao megapirateng sa svojim agilnim i svojeglavim letenjem...da nisam mogao da verujem kako sam uopste mogao ranije da letim multiwii sa tim default parametrima?
Morao sam da dignem rc rate na 1 a rc expo na 0...i jos imam osecaj da mi je hexa lenja?
Moracu sutra i pidove da podignem...pa cemo videti:)
Prosto neverovatno kako to lepo leti u odnosu na megapirateng...?

Sad me zivo zanima taj apm clon...sacekacu izvestaj od djbojan-a...da ne rasipam imovinu na gluposti :)...pa ako bude sve ok...onda ga i kupujem (___).

Polako se suzava izbor multirotor resenja...ostaje jos CC3D open pilot...ili revolution openpilot...ili kao sto Baky napomenuh...paparazzi uav?
Igrama nikad kraja... :)aplauz

Baky:
Možda ti nije dobro setovan min throttle za sve motore, meni se to desilo prvi put kad sam instalirao MPNG.

djbojan:

--- Quote from: Baky on January 31, 2013, 12:08:54 AM ---Možda ti nije dobro setovan min throttle za sve motore, meni se to desilo prvi put kad sam instalirao MPNG.

--- End quote ---

Soft je pun bagova, nemoj se patiti, a i cakra je iskusan modelar, da znas sta sve ima i cime se bavi....  ;namig

Ja veceras probam najnoviji multiwii, i eto skoro pa kao naza, aliiiiiiiiiiiiiiii, ima jedan bug

izgleda da nesto nije bas idealno pa lose prikazuje neke parametre u multiwii win gui

Zamenji su RTH i POSITION HOLD,

kad se zakacim sa obicnim MultiwiiConf, dobijem ok vrednosti, i podesim, i kad u letu prebacim na Position hold, on stoji u mestu otprilike,  a kad to uradim kad je podesen preko Mulitiwii Win GUI,  onda quad krene ka Novom Sadu  :sljus, srecom tamo je kevin štrik, opet bolje nego prozor kuce ili letnjikovac sa kontrukcijom od metalnih cevi  :_D

E da, i ostanu zaglavljeni jos neki dugmici u podesavanju u multiwiiwingui kojih u obicnom multiwiiconf nema

mozda nekom zatreba     ()-()

MultiWii dev version r1317 (20130120)    :mhm

r-xx:

Ja i dalje imam multiwii keca sa nunchakom, i leti ko san, ostao je na verziji 1.7, jedino su mu bili okrenuli senzore naopacke, kad sam sve ispravio, i stabile mod radi besprekorno.. U svom odusevljenju uzmem novu orginal sirius 600, koja bi trebala da radi debelo bolje, pa krenuo od 1.8, pa 1.9, dobio sam sve da radi sa 2.1, leti kako tako, ali to nije to ni priblizno kako bi trebalo da bude, probao sam sve sto sam umeo, brisao eprom 60 puta, probao je kao sirius obican, gasio svaki senzor, pa sve senzore sa bazicne ploce, pa ostavljao senzore a gasio senzore na siriusu, trazio po forumima resenje, plocha je orginal i ispravna i nista mi nije jasno... Sedamsto puta je kachio na komp, beskrajno shtelovanje, digao sam ruke na kraju i prodao je dzabe..

Nisam nista slomio jer celu spravu vezhem duplim vezicama za roshtilj plochu, a posle je okachima na string, to jes po 10 gumica za tegle sa svake strane, izmedju dva jaka nosacha pa shtelovanje u beskraj...

Naza radi previshe savrsheno, ali ni ovo nije reshenje, jer je previshe muchenja, gubljenja vremena i zhivaca, tako da ipak naza...

(pijemo) (pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version