RC MODELI HELIKOPTERA > ELEKTRO HELIKOPTERI

Blade 450-Dx6i RTF (pocetak ili kraj)

<< < (4/7) > >>

donkihote:
hmmm,ovo sa postoljem mi je malo muljavo,nestvarno jer je heli pričvršćen fiksno i nemam uvid šta bi on radio i u kolkoj meri bi išao na stranu  u stvarnosti, ne verujem da bi meni odgovaralo,ma ništa bez simulatora,svaku paru vredi,i da uzmeš original koji košta oko 120 evropskih novaca vredi jer je meni već uštedeo gooomilu novaca
simulator je zakon...  ;namig

dzoni:
Stvarno je ako je heli pricvrscen na svoj centar gravitacije :)

zajko:
Bojim se da bi naprava ovog tipa samo jos vise zagorcala zivot, dosta ranije, kad su simulatori bili na mnogo nizem nivou vidjao sam slicne, ali mnogo naprednije naprave ovog tipa... ali se valjda odustalo od toga, jer ne vodi usavrsavanju tehnike letenja...
Simulator, nogice i udri ... Ko kaze da je bilo sta leteo bez padova, verovatno je leteo u snovima  (pijemo)

donkihote:
pa i ako je pričvršćen na centru gravitacije ne može biti stvarno,jer ti heli stoji u mestu i ne možeš da se izvežbaš u korigovanju kretanja samog helikoptera,shodno tome ne možeš ni da usavršavaš tehniku letenja,i naravno su padovi neminovni,nekome pre,nekome kasnije...  :mhm

djbojan:
Ja sam pre 2 godine, kad sam poceo sa ovim hobijem kupio utrimovan (koliko je to bilo mogucce)  kopiju trex 450, patio sam se sa njim i nakon nekoliko uspesnih hoverovanja polupao ga jednom, pa 2 nedelje popravljao i cekao delove, pa opet polupao.

Ali sam posle drugog puta odustao(trajalo je jedno 3 meseca patnji ukupno) i bacio skoro sve u kantu, osim glavnih komponenata.

Najbitnije da se dobro vezba simulator, a i ne mora  :_D

Kupis neki jeftin heli, kupis dooobar repni servo, nastelujes, i kupis NAZA H   :big smile

I naletis se kao pravi covek, sta god da ne valja failsafe ga vrati nazad, gps drzi poziciju i mirna ti glava,

kad se taj razdrnda, onda kupis malo bolju masinu i prebasis NAZA H.

Verujem da je naza H isto dobra kao sto je i NAZA M, jer sve sto sam probao na multirotorima je sve smesno i glupo uradjeno osim DJI.

Cak i po mraku sam leti i drzi poziciju  :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version