ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Baterije za napajanje prijemnika i servoa - dilema !!!

<< < (2/3) > >>

tibeteagle:
Pljosnati LiFe ne predlažem u veliki motorni model zbog slabog pakovanja i (opšteg) straha od paljenja.

Računaj na to da Turnigy LSD 6.0V 2300mAh Ni-MH nema toliki kapacitet. Nikada se nisam našao sa ćelijom NiMh AA veličine da je imao veći od 1600mAh, računajući od 0.9V napona.  Rekao si da imaš jedan paket, pa proveri na pametnom punjaču njegov kapacitet. Napiši ovde tvoja merenja, da vidimo.  mmmm

Kao treću verziju možeš da uzmeš u obzir i 123-3.3VB Lithium Ion 2300mAh Single Cell Battery . Prednost je što su ove ćelije novije generacije i ni u kom slučaju nisu stajele godinama na lageru. Kapacitet im je "sigurno" toliki. Sigurno je samo ako i sam proveriš. Nadalje ima samo 2 ćelije i nema puno da se lemi. Ja bih stavio ovu kombinaciju. I ovde treba samo da se pazi na napon, jer su 2 ćelije napunjeni preko 8V.

disljenko:
Tesko da moze da bude preko 8v jer ako se pune preko Life moda na punjacu, cut-off je na 3.6v po celiji.(nikako preko Lipo moda) Sto mu dodje 7.2v, ova voltaza veoma brzo spadne na 6.6v i tu ostane. Ovo sve sam procitao na RCU od ljudi koji koriste ove baterije od 2008.

tibeteagle:

--- Quote ---Tesko da moze da bude preko 8v jer ako se pune preko Life moda na punjacu, cut-off je na 3.6v po celiji.(nikako preko Lipo moda) Sto mu dodje 7.2v, ova voltaza veoma brzo spadne na 6.6v i tu ostane.
--- End quote ---
Tako je. U glavi sam imao LiPo maks. voltažu od 4.2V
 ;namig

dzoni:
A LiPo + BEC, pa biste kontinualno imali isti napon, i ne biste imali da razmisljate o tim stvarima? :)

disljenko:
Lipo + BEC varijantu za napajanje prijemnika ne volim iz cinjenice sto svaki put kad punim bateriju moram da je vadim iz modela(planiram bat da stavim pod kapotaz, sto vise napred a skidanje kapotaza svaki put ne dolazi u obzir) kao i to da je regulator napona dodatna stavka koja moze da odkaze.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version