RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

DJI S800 & Zenmuse Z15

<< < (3/8) > >>

gizmo:
Upravo to sam dobio od Matjaza pre neki dan, ugradio i bas puno pomaze. Bez toga sam imao dosta vibracija.
Kod S800 nije problem mikrovibracija, vec jakih vibracija zbog tih mekanih krakova. Imam utisak da i sama S800 letelica nije nista
stabilnija od MK platformi, ali Zenmuse je cudo i on zavrsava posao.

Nesin X4 je Cinestar, nije DJI.

tibeteagle:

--- Quote ---Kod S800 nije problem mikrovibracija, vec jakih vibracija zbog tih mekanih krakova.
--- End quote ---
Kakva bruka.  :(  Glupsoni.  (kush) I još traže da kupiš delove za ukrućenje. za 169 eura.  (:sok:)  Mislim da su ovaj krak izmislili neki elektroničari, umesto da su pitali nekog mašinca.  ::) Iz aspekta krutosti je debela tankozidna pletena karbonfiber cev nenadmašiva. Ona daje najbolji odnos krutosti i težine. Posle dolazi Al cevi, pa drvo, i tek onda plastika. Da su stavili krak od plastike, ali u vidu cevi i to bi bilo bolje nego ova rešetkasta konstrukcija, koja je najmekša, najružnija i najmanje aerodinamična od svih mogućih rešenja.  :sljus Dobra škola šta ne sme biti od plastike na MK.

Iz aspekta satisfaction guaranteed odnosno zakona o zaštiti potrošača, ne zadovoljava ono za šta je namenjeno, pa dodatne delovi za ukrućenje treba tražiti besplatno od njih ili vratiti konstrukciju i povratiti pare.  :mhm
Inače ukrutiti krakove se može i na drugi lakši i bolji način sa troškom ispod 1.- (jednog) eura.

gizmo:
To za ukrucivanje nije DJI proizvod i ne nude ga oni kao resenje. To je Matjaz poceo pre neki dan da prodaje i funkcionise odlicno.
Naravno voleo bih da cujem i tvoj predlog za bolje i jeftinije ukrucenje S800 rama. Ako je dobro, efikasno i jeftino vrlo rado bih ga probao na mom S800 :)

nedbojsa:
Ove karbonske cevi su neprevaziđene!

http://www.shop.r-g.de/4DCGI/ezshop?action=direktanzeige&artikelnummer=730907&fromaction=showpage&ButtonName=Semi%20finished%20products&Beschriftung=&WorldNr=1&suchbegriff_1=Semi%20finished%20products&suchbegriff_2=&suchbegriff_3=&suchbegriff_4=&suchbegriff_5=&suchbegriff_6=&suchbegriff_7=&sKontaktID=672434&sKontaktKEY=2g44lqwmGYNAYcoWU2U460goyjOsyS&sTICKCOUNT=38233810

tibeteagle:

--- Quote ---To za ukrucivanje nije DJI proizvod i ne nude ga oni kao resenje. To je Matjaz poceo pre neki dan da prodaje i funkcionise odlicno.
--- End quote ---
Ja sam video link gore pa sam na to imao primedbu. Ali kako vidim DJI krakovi su na istom principu, tako da sve važi i za njih. Ove skupe komercijalne "štake" za bolesna rešenja namenjeni za naknadnu potporu da se ne sruši kuća  :big smile, ne sprečava da se krak i dalje pomera (vibrira)  gore- dole i ne ukrućije ni na uvijanje.   (nene) Za to su najsposobnije kraci od cevi.

Fee patent for rcfly4um members
Umesto krutih štapova isti efekat se postiže ako se krajevi povežu međusobno sa neistegljivim damilom za pecanje. Ima takvih u pecaroškim radnjama. Laka je, aerodimamična i veoma brzo se postavi.

Da ispričam jednu staru anegdotu vezano za vrednost rada i znanja. Pozvali mehaničara da popravi kombajn, jer je stao u sred žetve. Mehaničar sa malim šrafcigerom zavrne nešto oko karburatora i sve krene kako treba. Pitali ga, koliko košta popravka? Kada on, 101 forinta. Ali zašto baš 101? Pa 1 forinta košta zavrtiti šrafčić, a 100 da sam znao koji.  :angel
E pa Gizmo free patent te košta 101 eura. 1 euro je damil, a 100 mi dolaziš, što sam ti rekao gde da postaviš. :big smile  Jeftinije je nego one štake.  Intreresantno je da je ovaj odnos između hardvera i uloženog znanja od prilike isti i kod Zenmuse-a.
 ;namig

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version