RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
APM 2.5
zbabic:
Video sam na vise mesta da se prodaje senzor ili senzor i kabl, ali se pitanje odnosi na ceo kit:
senzor+tropinski kabl+pitot cev+silikonske cevcice (cevcice nisu problem).
Zanima me senzor i pitot cev.
kole_niš:
Kod Engleza, £28.75 http://www.unmannedtechshop.co.uk/checkout/cart/
uključujući i shipping, izgleda da je ovo najpovoljnije do sada, bar što ja nađoh... I ja ga merkam neko vreme, za avion, mada i bez toga čini mi se sasvim ok radi (ako je baro-sensor lepo ushushkan).
zbabic:
Pre nekoliko dana stigao APM sa banggood.com :
ArduPilot Mega APM 2.6 Flight Controller With 6M GPS For Multicopters
(http://www.banggood.com/ArduPilot-Mega-APM-2_6-Flight-Controller-With-6M-GPS-For-Multicopters-p-89910.html )
Vidim da ima nekih razlika u odnosu na onaj sa rctimer- a (ovaj je 2.6, kako kazu). Zanima me nekoliko stvari:
1. Gde se nalazi kompas, na plocici ili modulu?
2. Vidim da su pinovi za dzamper uklonjeni, da li je to ok?
3. Da li je vazna orjentacija GPS modula, prilikom montiranja na model i ako jeste kako se pravilno montira?
cakra:
Pa prvo skini manual... ;)
Ovo sto si kupio ti je zadnja verzija sa magnetometrom van glavnog kontrolera-tj. magnetometar ti je na GPS ploci.
Posto ti je magnetometar na GPS-u...jeste, bitna ti je pravilna orjentacija gps-a, mada se orjentacija magnetometra da iskorigovati i u missionplaneru.
Ovaj dzamper za napajanje, da li treba ili ne-opet moras konsultovati manual...sad bas gledam, posto su postavili linkove od originalnog DIY drones sajta, setup je standardan... taj dzamper JP1 koristis samo onda kada APM napajas sa esc bec-a...odnosno kad ne koristis APM power modul...
Moj ti je savet da sa ESC-ova , skines crvenu zicu-napajanje +, dok samo na jednom ostavis tu zicu tj. ne diras nista-taj ESC ce ti napajati APM.
Naravno ako imas taj APM power modul...samo ga prikacis na APM power port, a JP1 ti ostaje otvoren-bez dzampera...
Nadam se da sam jasan... lol
(<--)
zbabic:
@cakra
hvala na pomoci! Imam PM tako da cu ga koristiti.
Pomalo me zbunilo sto na ploci postoje X, Y, Z ose, a vidim da magnetometar nije na ploci. Oznage na cipu koji se nalazi na GPS modulu su prakticno nevidljive, zato sam hteo da proverim.
U svakom slucaju, hvala na informacijama!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version