RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

APM 2.5

<< < (35/53) > >>

kole_niš:
Nije ovo moje, ovo su testirali Afro SimonK, pa tek sa novim Firmware-om SimonK koliko-toliko bolje, ali i dalje ih zeza. Al sad je pitanje, kako sa APM to ide ok, a sa Pixhawk na multirotorima nešto pravi problem? A opet, sve fino radi oko sinhronizacije motora, kad se vrate sa 3.2 poslednjeg firmware za arducopter, na 3.1.5, pretposlednji stabilni.

cakra:
Ne razumem kakve veze ima Flight controller  sa sync problemima na relaciji esc-motor?Afro hoce da ima probleme sa visepolnim pancake motorima,ja sam moje afro esc od 30A probao na par motora koje imam ntm3530, roxxy 2827, 5010 rctimer...i sve to radi ok-ali to su sve obicni motori.
Mora da su nesto pobrljavili po  px4 kodu... ili?

banbo:
Kole, SVE predajnike treba drzati sto dalje od elektronike koja nije zasticena metalnim kuciste. TX koji si postavio pored samog FC moze da ti pravi smetnje, kao i na GPS-u jer je iznad njega.

stalex:
pozdrav svima....danas sam imao prvi let sa apm 2.6 sa kompasom..generalno sam zadovoljan...ima nekih sitnica koje treba srediti...a ja ne znam kako...
Desava se u Alti hoild modu da dok hoveruje zakovan je na jedno mesto....ali kada krenem u bilo kom pravcu on poscinje da gubi visinu...kad stanem on se vrati na zadatu visinu....letelica je qvadro na f450 ramu sa kv950 amax motorima...i amax gold esc..

Svaka pomoc dobrodosla....ovo mi je prva letelica koju sam sastavio....

kole_niš:
Čestitam!

Uradi AUTOTUNE, tu bi trebalo da se podese sami PID-ovi, koji utiču na tvoj problem. Gledaj da se do detalja drzis uputstva, traje nekoliko minuta samo.

http://copter.ardupilot.com/wiki/autotune/

Ako ne pomaze, pojacaj ALT HOLD P, ali generalno on zavisi od primarnog podesavanja letelice koju koristiš, koji se dobijaju AUTOTUNE-om. Podrazumeva se da ti je baro-sensor prekriven, tj da do njega ne dopire svetlost i da ne struji vazduh.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version