RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

APM 2.5

<< < (18/53) > >>

zbabic:
Ponadao sam se dometu od bar 200- 500 m. Na osnovu onog sto ima na netu, trebalo bi da ima taj domet, inace telemetrija deluje kao super stvar, parametri leta, ucitavanje misije, pracenje pozicije isl.

zbabic:

--- Quote from: kole_niš on October 29, 2013, 10:30:08 PM ---Precizniji podaci o dometu data-linka mogu da se nađu u data-loggingu.

--- End quote ---
Kako da dodjem do tih podataka?
Da li ovaj FTDI:
http://www.ebay.com/itm/FTDI-USB-Controller-3-3V-5V-Firmware-Loader-and-Programmer-Arduino-FREE-SHIPPING-/321135662997

popovicr:
Mene zanima jos nesto vezano za APM. Ja sam juce poslao letelicu 1,5km od sebe na misiju i vratila se bez problema. Danas sam nesto razmisljao, sta bi se desilo da je izgubio link sa stanicom? Telemetrija odavno nije imala domet. Da li bi nastavio misiju? Failsafe nisam podesio.

djgorandj:
Ja imam telemetriju na 900 i nema bas neki domet, oko 50 do 100m u vazduhu, ali juce sam video sta je problem. Antena je samo ubacena i stoji bez veze, nema kontakta (srednji izvod nije zalenjen, masa nije zalemnjena, strasno :D, cak ni deo koji treba da se zalemi ne postoji, samo je odrezan a izolacija nije skinuta), tako da sam danas zalemio normalnu antenu a postojecu uklonio. Za vikend testiram sa drugim antenama domet, ako su ovako uradili na delu gde je usb port ne bi me cudilo da je potrebno i deo na apm-u pogledati i prekontrolisati. Inace sa dobrim antenama treba da se postigne domet i preko 1km.

zbabic:

--- Quote from: djgorandj on October 30, 2013, 09:10:00 AM ---... ali juce sam video sta je problem. Antena je samo ubacena i stoji bez veze, nema kontakta (srednji izvod nije zalenjen, masa nije zalemnjena, strasno :D, cak ni deo koji treba da se zalemi ne postoji, samo je odrezan a izolacija nije skinuta)...

--- End quote ---
Kakva glupost odnese par kila zivaca, bas je strasno, ali dobro je da si nasao sta je problem. Danas cu proveriti antenu, nadam se da je i kod mene nekakva glupost.
Tnx za objavu!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version