RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
APM 2.5
popovicr:
Evo testova od danas. Antene sam raskupusao i otisao na net da potrazim neke jednostavne modele za DIY. Posto nisam nesto puno eksperimentisao sa antenama, prva mi je na pamet pala dipol antena.
Postavio sam ih kako sam umeo na brzaka, samo da bih napravio test dometa. Rezultati su vise nego odlicni. Leteo sam na misiji od 2km i jacina signala je bila 99% non stop. Otvoren prostor je bio u pitanju tako da to nije konacan domet. Mislim da moze mnogo vise, posto signal nije padao ni za 1%. Sve u svemu, antene morate pobacati ili raskupusati kao i ja.
kole_niš:
Super!
Svaka čast za testove! Koliko si stavljao duzinu za antene? Ja sam izračunao 173mm za 434mhz, koliko nam je data-link. Vidim i da su neki lemili direktno na poličicu i za Tx i za Rx, da izbegnu gubitke.
popovicr:
147 / 433 = 0,34m ukupna duzina dipola
34cm / 2 = 17cm duzina svake zice
Vise ima ovde:
http://nathan.chantrell.net/old-stuff/radio/radio-scanning/how-to-make-a-simple-dipole-antenna/
mrburns:
Da li je moguce kalibrisati kompas od amp 2.5 uz pomoc kombinacija stikera(tj palica) ili jedino moze preko racunara i softvera? 4e
kole_niš:
Konačno probasmo i tu čuvenu Treću Osu na gimblu, radi fino i sa GPS-modovima, i u okviru AltHold-a. Malo sam zeznuo sa codec-cima u snimku nešto, a ima i vibracija malo, treba da se izgleda stave jače gumice. Na kraju snimka je let po vetru, sa nekim čudnim udarima. Uglavnom, mora još neka podešavanja oko gimbla, pošto ide na 2 Martineza i motor 4006/150T za treću osu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version