RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Slicnosti i razlike izmedju 1/8 bagija
duke:
Kada nov auto izadje iz fabrike , daje se na testiranje novinarima , profi vozacima itd, tako da ne moram da kupim i Agamu , Durango,Hobao ,Mugena i sve ostale pa da na kraju prodam sve a ostavim onaj koji mi najvise "lezi"... to neide tako ... tako da posle tih test voznji i potrosenih rezervoara pisu se misljenja i uporedjuju se modeli , traze se mane i bira se najbolji odnos cena kvalitet , to se na eng zove:
http://en.wikipedia.org/wiki/Review ")
Bigneda:
Ne uci se Duke sve na internetu, ima tu gomila raznoraznih budala koji svasta pricaju ;) Prave informacije se dobijaju na licu mesta 'stazi' od pravih vozaca ili clanovi njihovog tima !
Taj jedan deo koji si dao za primer pase i od Kyosho modela i od raznih drugih pa se ne moze na osnovu toga reci da je klon i ostalih !
Sad da ja tebi razjasnim nesto :) model prenogo sto po tvom saznanju 'izadje' iz fabrike je odavno GOTOV i vozi se vise meseci po raznim stazama i od strane raznih vozaca, oni ot fabrika dobijaju gomilu delova da istestiraju i daju svoje komentare. Recimo desetak raznih sasija sa razlicitim rasporedima delova (sasije koje ti i vecina najverovatnije nikad necete videti, jedino ako odes kod nekog vozaca i zaviris u kamaru starih delova koje je od fabrike dobio na testiranje ;)) al mora da bude bas dobar i da budete drugari :)
Eee tek kad oni sve istestiraju i kazu koje su dobre varijante onda fabrika odabere par resenja za razlicite lokacije (tipove staza) na planeti i to pusti u 'javnost' sto ti kazes izbaci zvanicno da se novinari igraju i zarade svoje plate pisajuci gomilu tekstova i 'rewiewa' da obicni smrtnici mogu da 'uce' ili bar tako misle citajuci to u novinama ili na internetu :)
Vecina je svoj omiljeni model (onaj koji mu najvise lezi) nasla bas tako kako ti mislis da se ne radi :) za razliku od naseg trzista, sva ostala su potrosacaka i u cilju uzimanja para vozaci se 'pale' novim revizijama modela i sitnim ispravkama da bi im se izmuzle jos malo parice :) Sa druge strane i sami vozaci se brzo zasite modela pa hoce da probaju nesto drugo pa makar to bilo i losije, pa vecinom zato i prelaze sa jedne na drugu marku. Izuzetak su profi vozaci koji to rade zbog para :) iako im ponekad ne odgovara model jednostavno ta fabrika bolje placa !
Tako da je jedini nacin da nadjes najbrzi model za sebe i svoj stil voznje taj da ih SVE probas ! :)
Da se vratim opet na tekstove o Agami i slicnosti sa losijem, osim prednjih viljuski i samog sistema upravljanja, prenosnog mehanizma (diferencijali i kardani) sve ostalo je mnogo slicnije drugim modelima Xray i Mugen, procentualno najmanje je pozajmljeno od losija i to samo VIZUELNO, dimenzije se razlikuju i delovi nisu razmenjivi ! A kvalitet je MNOGO bolji nego kod losija ;)
NO, to je sve potpuno nebitno za nas, nama je na prvom mestu zabava a to nam moze pruziti BILO koji model. ;)
()-()
matovic:
Ajd sad lepo svi da izmerite duzinu "modela" pa da vidimo ciji je najduzi :_D
()-()
Agama:
Duka, nisam ja mislio da treba da kupis sve modele i probas...al opet ti kažem da kad budeš probao da vozis na pravoj stazi videces na čemu si. A da se mnogo ovde pričaju prazne priče i mašta(mislim na automobiliste :) ) a suština je u pravoj voznji. A ja se i dalje ne slažem sa tobom u vezi agama-losi... :)
magic:
Da li ce na stazi biti brzi neki ultra mega giga model najnovije generacije ili nesto staro 4-5 godina to najvise zavisi od vozaca, pa od setovanja pa tek onda od modela, barem za nivo voznje na kome smo svi mi ovde. Daleko smo od toga da je nekome stvarno potreban neki model najnovije generacije.
Ja sam se licno opredelio za Losi iz jednostavnog razloga zato sto je maltene neunistiv i sto se delovi mogu naci po pristojnim cenama a ne zato sto je najbrzi. Probao sam Saletovog MP9 i laksi je za voznju od Losi8 u smislu da ako se pretera sa gasom na izlazu iz krivine manje kaznjava vozaca. Ali opet, skoro se sve to da srediti setovanjima.
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version