RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Slicnosti i razlike izmedju 1/8 bagija
duke:
--- Quote from: Agama on January 30, 2013, 09:07:17 PM ---Neznam koji je sad bolji al jako su slični Agama a8 fr ili losi 3.0? Al oba su top modeli mmmm
--- End quote ---
pa nisam ja poceo tu pricu o napucavanje sa modelima , i koji je bolji a koji za gram laksi kad mi ni livadu nemamo da vozimo .... nije ovo lose da prekratimom malo vreme do Seresa
duke:
--- Quote from: Bigneda on February 01, 2013, 11:01:10 PM ---Ne uci se Duke sve na internetu, ima tu gomila raznoraznih budala koji svasta pricaju ;) Prave informacije se dobijaju na licu mesta 'stazi' od pravih vozaca ili clanovi njihovog tima !
Taj jedan deo koji si dao za primer pase i od Kyosho modela i od raznih drugih pa se ne moze na osnovu toga reci da je klon i ostalih !
Sad da ja tebi razjasnim nesto :) model prenogo sto po tvom saznanju 'izadje' iz fabrike je odavno GOTOV i vozi se vise meseci po raznim stazama i od strane raznih vozaca, oni ot fabrika dobijaju gomilu delova da istestiraju i daju svoje komentare. Recimo desetak raznih sasija sa razlicitim rasporedima delova (sasije koje ti i vecina najverovatnije nikad necete videti, jedino ako odes kod nekog vozaca i zaviris u kamaru starih delova koje je od fabrike dobio na testiranje ;)) al mora da bude bas dobar i da budete drugari :)
Eee tek kad oni sve istestiraju i kazu koje su dobre varijante onda fabrika odabere par resenja za razlicite lokacije (tipove staza) na planeti i to pusti u 'javnost' sto ti kazes izbaci zvanicno da se novinari igraju i zarade svoje plate pisajuci gomilu tekstova i 'rewiewa' da obicni smrtnici mogu da 'uce' ili bar tako misle citajuci to u novinama ili na internetu :)
Vecina je svoj omiljeni model (onaj koji mu najvise lezi) nasla bas tako kako ti mislis da se ne radi :) za razliku od naseg trzista, sva ostala su potrosacaka i u cilju uzimanja para vozaci se 'pale' novim revizijama modela i sitnim ispravkama da bi im se izmuzle jos malo parice :) Sa druge strane i sami vozaci se brzo zasite modela pa hoce da probaju nesto drugo pa makar to bilo i losije, pa vecinom zato i prelaze sa jedne na drugu marku. Izuzetak su profi vozaci koji to rade zbog para :) iako im ponekad ne odgovara model jednostavno ta fabrika bolje placa !
Tako da je jedini nacin da nadjes najbrzi model za sebe i svoj stil voznje taj da ih SVE probas ! :)
Da se vratim opet na tekstove o Agami i slicnosti sa losijem, osim prednjih viljuski i samog sistema upravljanja, prenosnog mehanizma (diferencijali i kardani) sve ostalo je mnogo slicnije drugim modelima Xray i Mugen, procentualno najmanje je pozajmljeno od losija i to samo VIZUELNO, dimenzije se razlikuju i delovi nisu razmenjivi ! A kvalitet je MNOGO bolji nego kod losija ;)
NO, to je sve potpuno nebitno za nas, nama je na prvom mestu zabava a to nam moze pruziti BILO koji model. ;)
()-()
--- End quote ---
e, vidi Losmi , upravu si ali mislim da si omasio sustinu price ;namig
Nije prica o jednom modelu i njegovom razvojnom putu(Bora snajder) nego je prica o uporedjivanju proizvodjaca i modela bagija , tako da , nebi trebalo da moze jedan profi vozac testirati vise brendova (ili mozda moze , ali nikad cuo) nego , fabrika angazuje i sponzorise tim i vozaca dok oni unapredjuju samo njen bagi.Tako da , i sam si rekao placeni vozaci su placeni da voze i plasiraju svoj brend , tako da to i nije merodavno ... ako me razumes ... Dok su ljudi koji su mahom po forumima , tech masteri, novinari i obicni vozaci kao mi meni merodavni i nepristrasni , pa onda covek nemoze bas mnogo da pogresi .Tako da , mislim da kupiti sve modele i testirati moze samo Sale (res) a mi ostali , ceprkamo raspitujemo se citamo po netu i trudimo se da odaberemo nesto sto je po misljenju vecine ok ...kao naprimer sto je sad hit MBX7 :)
Bigneda:
Zato sto je sticajem okolnosti pobedio na svetskom prvenstvu u Argentini pa se raja napalila :)
Da Bucko nije imao problema sa modelom pocepao bi ih ko ciga napolitanke, a da naranvo sa Kyosho MP9 :hehe
Salu na stranu (u svakoj sali CELA istina) sto rece taman malo koskanja do Seresa nije na odmet :)
Nego kad smo vec dotakli temu poredjenja modela da napisem jos koju :)
Mislim da nema najboljeg modela, vec samo modela koji VAMA najbolje lezi !
Generalno je misljenje (medju trkacima kad pricaju nezvanicno i bez obaveze da hvale svoju marku) da se MP9 i Mugen NAJLAKSE voze, da je losi nervozniji (na evropskim stazama, a kako i ne bi bio kad je projektovan za americke izuvijane pa je za nasu avliju poslat EU) da je Durango totalno djubre :) Agama extra kvalitet pod rame sa Mugenom.... Jedno sa cim se skoro svi slazu je da NIKO ne moze da kaze losu rec za lezanje i ponasanje MP9, kritike samo idu na kvalitet-lomljivost delova na dugim finalnim trkama sve do WC verzije !
U feringu smo imali prilike da vidimo kako jedan Losi koji je na kraju i pobedio za dlaku apsolutno najbolje izgleda na stazi, kao po sinama da je isao (setup i umece vozaca) a fering je BRZA staza ;) Kyosho koji je bio drugi je leteo po celoj stazi ko da bezi od nekoga, ni jedan krug i krivinu nije prosao isto totalna ludnica id setovanja pa je uz pomoc odlicnog vozaca izgubio prvo mesto za dlaku u samom kraju trke ! ...poenta je da iako 2 totalno razlicita modela sa totalno razlicitim setovanjima posle vise od pola sata jurnjave mogu da prodju kroz cilj u zadnjoj sekundi :)
E da Bucko je opet imao peh inace bi ih omlatio ko pubertetlija prasnjav tepih :_D
U ovom sportu su najvazniji VOZACI, to su supermeni i superdevojke koji od svijih par godina neumorno treniraju da bi sa nekih 20tak vladali svetskom scenom, a sa vec predjenih 25 gledali da odu u penziju posto ih godine stizu ! ...ne nije sala ") i ja kad sam slusao nisam verovao, jednostavno matorci nemaju sanse pored mladih :) ...kao i u vecini drugih sportova takmicari imaju vek trajanja :(
duke:
Mnogo nesto cesto ,sticajem okolnosti ,je Mugi u vrhu .... ...Jeste, svi nekakko dozive u nekom trenutku blistave momente ali nekako su Mp9 i Mugen uvek tu negde u vrhu ili prvi... zato se ja lomim oko sledece kupovine, cak sam ga i uzeo bio ali sam ga ustupio Aciki
Svaki bagi ima veakest link, slabu tacku, nijedan nije savrsen a donekle su i dosta slicni , bukvalno su nijanse u pitanju, ali , postoje i ozbiljniji problemi ,kao naprimer sto je Losi imao sa servoima gasa mmmm znaci na cenu od 350e moras dati jos 40 e za servo tray 3 generacije ... Mugenu su prednje ruke lomljive... tako da to sto kazu da je Agama klon , u principu su svi oni jako slicni , a nista revolucionarno nije se desilo zadnjih 2 godine , sem pomeranja baterije i servoa napred, sto opet nemora da bude imperativ jer na nekim stazama je bolje da je baterija i servoi ostanu gde jesu ..Mislim da niko od nas nema ambicije da se profi bavi ovim jer smo okasnili , Matovicev , moj Vuk, Veljkov klinac , Saletova i Acina cera,oni mozda nesto urade a mi se onda selimo u sekciju mehanicara ... sto i nije tako lose jer sam ja opsednut motorima...
trijanglafly:
Uvek postoji mogućnost trke veterana. (pijemo) Što modela što vozača.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version