RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
MultiWii PRO Flight Controller w/MTK GPS Module
cakra:
Hm, ako ti se kopter bas tako ljulja-da hoce da padne...onda zaista nesto bas ne valja.
Rolex ti rece da stavis gyro filter -u arduino sketchu-setuj ga komotno na 42Hz...
i igraj se sa PID-ovima...zaista se isplati...
pozz (<--)
djgorandj:
probacu, ja sam najvise isao do druge vredosti, nisam bas experimentisao sa nizim, ali moracu. Imam 3 kontrolera sa svakim se isto ponasa. Malo sad vremena imam pa cu od srede da se bacim na posao, mada i moar kisa da se saceka, on u hali lili kuci leti lepse nego sto ga ja nosim kroz kucu.
Za pocetak idem da doteram PID podesavanja sto bolje da bude maximalno utegnut, a onda cu da ukljucim filter pa da vidim kakve razlike mogu da postignem.
Na PID setanja bas i nije reagovao sto se toga tice, samo sto ja to nisam odmah povezao sa vetrom, vec propadanjem sa vece visine, cak i voznja napred malo brza ga isto obara.
miticmiroslav:
Pozdrav (buduce) kolege.
Izvinjavam se sto vam prekidam razgovor i sto ovako upadam, ali sam video da djgorandj ima veoma slican quad onome koga ja planiram da sastavim.
Potpuno sam nov u ovome. vec danima sastavljam svoj quadro,(u glavi, na papiru, sa kalkulatorima....) i upravo planiram da u HKu kupim ovaj flight controler. multiwii mega sa gps modulom.
dvoumim se izmedju heavy lifta koga djgorandj ima i nekog novog HK fiberglas rama kog vec duze vreme nema u stoku....
da ne davim pitanje je za gorana.
da li mi preporucujes ovaj kontroler kao pocetniku?
nadam se da cu da ga sacuvam i da cu za nekoliko meseci kad malo naucim da letim i jos malo proucim materiju moci da pocnem da koristim sve njegove funkcije.
pozdrav.
djgorandj:
Pa sastavis sve delove povezes i za divno cudo sve lako leti :d
Ukljucis levl mod, mag mod i letenje je idealno lako, svaki pocetnik koji iole malo zna oko letenja moze da ga poleti i leti. Ako dostelujes alt hold jos lakse, nece pasti na zemlju, tj oscilovace gore dole ali to treba setovati da ima sto manje oscilacija, kasnije dodas sonar i imas letelicu koja ce znati da oceni visinu preciznije od barometra, postoji takodje i opticki senzor koji mozes da dodas i da letelica hoveruje maltene u mestu. Mnogo toga ima na netu.
Ali eto, imam taj problem pa se nadam da cu ga uskoro resiti, za 2 dana idem ponovo na letenje, sastavio sam jos jedan quad, sa moji m starim ramoom sve isto samo drugi br obrtaja motora ali ista ploca setovanje identicno pa da ustanovim dal stvarno smeta vetar ovom quad, a posle cu da i setujem filtere ne bi li eliminisao taj problem, sve cu da istestiram pa se nadam da ce nesto uroditi plodom,
Imam 3 ploce iste i sve tri isto rade.
Negde sam citao da je mozda bolje uzeti sa drugim barometrom, da ovaj i nije nesto, al ok. Recimo nabavka CriuS All IN ONE PRO Flight Controller ili APM 2.5 nesto skuplji.
djgorandj:
--- Quote from: djgorandj on February 24, 2013, 05:06:04 PM ---Da li je neko sastavljao ovej kontroler: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=26588?
Koji softver ucitati u njega, ostaviti wii 2.1 ili megapirate? Ja sam probao sa oba al imam problem jer mi ne rade pitch i roll komande, ako otkacim 1 od signala na simulatoru istovremeno pomera oba paralelno. Ako su oba zakacena ne desava se nista, kao da se ponistavaju, tj to i rade.
Ploca sa originalnim softverom radi, ali ni na nju ne mogu da povezem planer
--- End quote ---
Resenje je nadjeno za moj problem ali je toliko bilo velika slucajnost da 2 ploce od 3 imaju isti problem pa nisam ni pogledao pinove vec sam mislio da sam ja nesto softverski zeznuo. Evo i slike, pin za roll i pitch je fizicki prespojen kalajem, treba ga samo razdvojiti i sve ce biti ok.
http://imm.io/ZbLX
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version