RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

MultiWii PRO Flight Controller w/MTK GPS Module

<< < (8/9) > >>

rolex:
Fliter je uključen stalno ali je podrazumevana vrednost 256 HZ.
Potrebno je skinuti samo 2 kose crte ispred nove željene vrednosti.
Skoro sam siguran da će ti 42hz ili 98hz rešiti problem klackanja.

//#define ITG3200_LPF_256HZ     // This is the default setting, no need to uncomment, just for reference
      //#define ITG3200_LPF_188HZ
      //#define ITG3200_LPF_98HZ
      #define ITG3200_LPF_42HZ
      //#define ITG3200_LPF_20HZ
      //#define ITG3200_LPF_10HZ      // Use this only in extreme cases, rather change motors and/or props

djgorandj:
kod mene nije ukljucen, jednom sam samo drzao 256, a koja ce razlika biti u stabilnosti leta? Uskoro mi stizu novi motori nadam se da cu smanjiti vibracije na minimum. Stare sam sredio, balansirao ali i dalje nisu zadovoljavajuci, upadaju u vibracije na nekom broju pa prestaju itako dalje. Ovo probam za vikend i javljam se povodom toga.

cakra:
Kao sto rekoh  ranije -a i rolex ti je opet lepo objasnio-stavi taj filter na 98Hz ili 42Hz...
Ja se nikad nisam posebno trudio da izbalansiram ni motore ni one gemfan elise i nikad nisam imao posebnih problema zabog nekih vibracija-da mi multiwii ne leti nikako...a kamoli da hoce flipuje...

Stabilnost leta u svakom slucaju ce ti biti veca-jer je sad i nemas ;)...

Treba ti dva minuta da to promenis i uploadujes...mnogo brze i lakse nego balansiranje :)...
Sad imam neke jeftine  elise 12x45   na hexi i kad bi video kako to sve hoce da zavibrira  ne bi poverovao...ali i multiwii i megapirateng leti fino...
 (<--)

djgorandj:
To svakako, druga poenat price je da taj quad leti sa gopro3 i snima, tako da svakako moram da balansiram sve u idealu, a stiyu i karbonske elise, 10x4.5 tako da ce sve polako na svoje mesto da stane.

cakra:
To stoji-ako ces i da snimas sa kopterom...taj prokleti jello efekat je pravi smor za ukloniti...
pored koptera i njegove izvedbe jako zavisi i od kamere i uslova pod kojim snimas...a posto se svi trudimo da snimamo kad je lep i suncan dan :) jello je jos izrazeniji -kratka expozicija i zatvorena blenda i eto problema...

(<--)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version