RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
MultiWii PRO Flight Controller w/MTK GPS Module
cakra:
Obavezno odradi eeprom clear..imas u arduino lib tu opciju...
hm, mada mi cudno sve to...
djgorandj:
Radio sam clear iz andruina, i posle ubacio ponovo, medjutim ta jedna i dalje zeza sa komandom za roll i pitch. Najgore je sto sam ja posle toga ko sumanut ubacivao sve moguce verzije siftvera, i wii i megapirate i neke u beta fazi al nisam imao spojenu stanicu pa ne znam kako je proradila a virtualni xp odakle sam flesovao je sada obrisan, tako da sad radim iz win 7. Mada nema to veze, od kako je proradila prva ploca ona i dalje sad radi. Nisam probao opet da ubacim andrucoper da vidim dal ce se desiti ista greska a cenim da hoce.
rolex:
@djgorandj
Ono što se vidi sa snimaka je da si odlično izbalansirao motore i propelere. Može li se znati koje motore i propelere si koristio?
Baky:
Jedino što mi pada na pamet je da si možda nešto drugo upisao u config.pde pa ti je selektovan neki drugi board?
Kod mene je bio problem što na MultiWii-u nikako nije hteo da čita PPMSum na Criusu, dok u MegaPiratesu sve radi.
djgorandj:
Pa nije bas idealno, al mislim da je ram najvezi krivac sto sve to tako izgleda utegnuto. Danas cu valjda napraviti koji snimak sa ukljucenim gimbbalom.
plush 30a kontroleri, NTM Prop Drive 28-26 1350KV / 310W motori, elise 9x4.5.
Sa oba wii 2.1 i MultiWii version r1360 (20130306) - pre2.2.zip leti stabilno i lepo, ima sitne oscilacije levo-desno, imam i 2 spinera za te motore koji su krivi malo, tako da vibracija ima ali ram to sve lepo cvrsto drzi. Uskoro mi stizu spineri, pa cu smanjiti vibracije na minimum. Do tad mora sa 2 kriva.
Ono klackanje gde se vidi klizaliste, ponavlja se samo ako podignem vislje kvad pa krene da se spusta, tj propada, u tom trenutku postaje nestabilniji, mada na snimku starog zdanja se spustio sa 15 metara pa se nije desilo nista. Prvo da sacekam spinere pa onda ostalo.
ps motori bi bili idealniji da su bili 1100kv ili 1000kv sa elisama 11x4.5, sf elise su u pitanju.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version