RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
TBS discovery quad
djbojan:
--- Quote from: Baky on March 09, 2013, 05:48:05 PM ---
--- Quote from: r-xx on March 04, 2013, 06:27:36 AM --- Svidja mi se, izgleda sportski.. Jel ima kod Vlade se pazari na stanju? (pijemo)
--- End quote ---
Ima ga ram na dealextreme za $20 :)
--- End quote ---
Samo ti kupi ram kod kineza, kao i sve sto naprave je loseg kvaliteta ;namig i fale detalji koji cine tu letelicu onim sto treba da bude.
Kao sto i sam naslov kaze, TEAM BLACK SHEEP quad :big smile
P.S. danas je jedan quad pao sa preko 100m visine, original quad frejm od DJI, blebnuo je na zemlju i........ svi bi pomislili kao i ja :pop:
Ali nije mu se desilo ama bas nista :)aplauz. (vlasnik hteo da proba da u letu upali motore, ali se malo zbunio i nije stigao da ga na vreme startuje)
vpilic:
Ja i Bojan uzeli smo ga od Matjaza:
http://www.kopterworx.com/TBS-Frame/TBS-Discovery
Ja sam moj priveo kraju a sutra i prvi test.
Ram je odradjen besprekorno i stvarno ima dosta mesta za sve.
Srafovi koji su dosli uz njega istog trenutka zavrsili su u kanti i stavio koje imam od DJI
Planiram da porucim jos koji ram pa ako ima zainteresovanih nek se jave na PM i podelimo troskove transporta.
Ja sam takodje porucio par kopija quada kao testiranja radi ali su se pokazali izuzetno lose.
Prvi problem je sto rupe nisu na mestu pa je potrebno dodatno prosirivanje a drugi sto nemaju kao DJI ili TBS ram mogucnost da lepo i brzo zalemis kablove direk na ram.
Pala mi je kopija quada sa ne tako velike visine, bukvalno se prepolovio...
Sto se ovog pada sa 100m tice to sam ja :sljus
Daleko od civilizacije digao sam DJI quad na nekih 100-150m i ugasio motore.
Dok je propadao upalio sam motore, tj mislio da sam ih upalio jer su se elise izuzetno brzo vrtele. Nisam razmisljao da su se vrtele same od sebe zbog brzine njegovog propadanja.
Digao gas na 50% nista 80% nista 100%
Zalepio se ko palacinka za tiganj :_D i to palacinka od 1.5kg
One nogice koje imaju 5-6cm zabile se u zemlju, iscupao ga pregledao i nastavio letenje.
r-xx:
Slabo je to, ja sam dji f-450 lomio ko od shale, samo fali fini beton i neka ardu plocha ko kontroler, znachi ram puca ko od shale, orginal naravno, kupljen josh kod matijazha. Ako vam ne uspeva, samo donesite meni, i ima vidite na licu mesta kako pravim fleku od njega..
(fiu) (fiu) (fiu) ;namig ;namig ;namig
vpilic:
Ruke su mi pucale ali ploce nikad, par eurica za ruke zamenis i picis dalje.
Bilo je dosta padova, jedan da kazem od jacih bio je kod Bojana. Tad mi je pukla elisa pri punoj brzini tad je pao na beton sa nekih 30-50m.
Ko zna mozda ja imam ludu srecu ili moj quad zna kako da padne mmmm
Menjamo temu jer ipak je ovo Bojanova u vezi TBS-a. 4e
vpanin:
Ideja za dzaba gimbal za ovakve FPV sprave:
http://www.multirotorforums.com/attachment.php?attachmentid=11689&d=1358567772
I viD`o
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version