RC DRUŽENJE > SKUPOVI / TAKMIČENJA / OKUPLJANJA
Gde se još može leteti RC
aca405:
A šta mislite, koliko ima šanse da potražimo pomoć od grada ili države?
Pretpostavljam da bi trebalo da se organizujemo u neki RC klub ili tako nešto što zvanično postoji kao pravni subjekt, pa da tražimo da nam dodele neku parcelu.
Nije baš pravo poređenje ali mislim da su tako skejteri dobili park na Novom Beogradu i još su im ga uredili.
Kada bi se organizovali, izgledali bi ozbiljnije a još i ako bi bio veći broj članova, imali bismo više šanse da nešto uradimo.
Lazo:
Ako može da se da, još i uredi, površina u ekskulzivnoj gradskoj zoni, i to za skejtere i rolere, ne vidim što ne bi moglo da se izboksuje za mnogo pametnije aktivnosti?!? Može za lomljenje ruku, nogu, glava... a da ne može za razvijanje moždanih vijuga!?
Nego, ako bude lep dan u nedelju, ja odo' da probam livadu, pa šta košta - nek se plati. Od priče nema ništa. Poneću par ptica različitih gabarita, pa će vidimo.
(pijemo)
misha:
--- Quote from: mirce on March 08, 2013, 02:27:17 PM ---E sad, pola od te zamlje je više nego dovoljno za modelarski aerodrom. Za drugu polovinu treba smisliti šta bi moglo da se radi na njoj ili da se da nekom u zakup.
Mirče
--- End quote ---
Moze da se zasadi neka "trava". Od te trave moze bez problema da se finansira sredjivanje ne samo piste, vec moze i aeorodromska zgrada da se napravi. :sljus
saxpg:
Aca405 je u pravu. Ja jesam daleko i ne tice me se ova prica, ali BG je toliki grad da mu treba RC aerodrom na kome ce modelari moci da lete i da ih niko ne dira. Da bi se to postiglo morate se organizovati u klub i delovati kao institucija a ne kao grupa ljudi koju niko nece shvatiti ozbiljno (pricam iz svog iskustva jer smo u toj prici vec godinu dana).
Kada se stvari pokrenu jednom, a siguran sam da medju vas toliko postoje ljudi koji su voljni da guraju ovu stvar, onda ce sve biti lakse.
Kasnije ce doci i sponzori i ministarstvo sporta itd itd.
nedbojsa:
To sa skejtreima, i parkom je priča koja je krenula najmanje 5god pre postavljanja parka. Jednostavno gradaske vlasti su morale da nađu rešenje, pošto više nisu mogli da podnesu svakodnevne posete gradonačelnikovoj kancelariji. Ono bitno je da se nisu pojavili kao neregistrovana grupa građana i tražili zemljište i sprave već su zahteve iznosili kao klubovi, udruženja građana... jedino je nama u kruševcu uspelo da kao građanska inicijativa izboksujemo parki i sprave, ali sve zahvaljujući USAID-u koji je bio posrednik i finasirao čitav projekat.
U svakom slučaju vredi probati ali ne očekujte da odmah neko pruži ruku. Spremite se na desetine ili stotine odlazaka u gradsku upravu i moljakanje. Pre ili kasnije moraju da popuste. Naravno vrlo bitno je da se čitava priča upakuje lepo. Te decu sa ulice, te sport, priroda...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version