RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Koji servo za 1/8 bagi tragi?
JLZ:
Kazu mi da promenim baterije :d Probao sam vec sa 4 razlicita packa od po 4. Valjda ce da daju neki smislen odgovor, mada sumnjam.
Ne znam da li je moguce da od ta dva komada jedan servo ima motor jednih karakteristika, a drugi drugih...
Mozda je i to sto kazes, Bigneda. Neki mehanicki otpor.
@Matovic
BEC bi resio problem, ali za sada cu da ih teram na 2S. Tamo problema nema (za sad) :D
BTW. Da li si kupio onaj CastleLink i ako jesi da li bi bio voljan da mi programiras (dignes napon) na BECu ako kupim?
matovic:
--- Quote from: JLZ on March 25, 2013, 07:29:37 PM ---Kazu mi da promenim baterije :d Probao sam vec sa 4 razlicita packa od po 4. Valjda ce da daju neki smislen odgovor, mada sumnjam.
Ne znam da li je moguce da od ta dva komada jedan servo ima motor jednih karakteristika, a drugi drugih...
Mozda je i to sto kazes, Bigneda. Neki mehanicki otpor.
@Matovic
BEC bi resio problem, ali za sada cu da ih teram na 2S. Tamo problema nema (za sad) :D
BTW. Da li si kupio onaj CastleLink i ako jesi da li bi bio voljan da mi programiras (dignes napon) na BECu ako kupim?
--- End quote ---
Druga stvar sto mozes da probas je da na stanici ogranicis (smanjis) max ugao skretanja. Meni se to takodje desavalo sa nekim servo-ima, bez BEC-a trokiraju, sa BEC-om rade super.... pa sam onda provalio i da rade ok kad im smanjis STH EXP i max ugao skretanja.
Uglavnom... imam CastleLink i nije problem da ti programiram BEC ako ga uzmes :)
()-()
JLZ:
Ha, slicno razmisljamo. Kako je taj servo na gas/kocnica, ogranicio sam kocnicu na 75% i situacija je bila bolja ;)
Hvala za podrsku vezanu za CL. Javim ako uzmem. ()-()
jovanovic28:
Imam nov servo sa hobbykinga na 1/8 trugiju http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=16272,
Desava se da skoro svaki put kad smotam tockove u levo ceo sisem se ugasi ... sta bi mogao da bude razlog tome??
Servo se napaja preko ESC
magic:
Jedino logicno objasnjenje koje mi pada na pamet, pod uslovom da su servo i UBEC u ESC-u ispravni, je da taj servo vuce previse struje za konkretan UBEC, zbog toga tiltuje i iskljuci sve.
Probaj sa eksternim napajanjem (prethodno raskaci ESC ionako ti nece trebati) sa 5 celijskom NiMh ili sa 2S LiPo posto ti je servo HV. Proveri da li ti prijemnik podrzava HV!
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version