RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

Raptor 50

(1/5) > >>

SaleR:
Evo doslo vreme da malo unapredim i Raptora 50...

Stigao mi je sledeci motor:

U pitanju je OS 50SX-H Ringed Hyper sa sledecim karakteristikama:
Stock Number: OSMG1951
Displacement: 0.499 cu in (8.17 cc)
Bore: 0.866 in (22 mm)
Stroke: 0.847 in (21.5 mm)
Practical rpm: 2,000-20,000
Output:1.9 hp @ 17,000 rpm
Weight: 14.3 oz (406 g)
Includes: 60LH carburetor, #8 glow plug

Zatim ovo:

Radi se o elektronskom regulatoru obrtaja MODEL Avionics Throttle Jockey REV MAX...

I Ultra Light paddles sa kojim bi Raptor trebao biti znatno zivlji...

Sa ovim unapredjem trebao bi da mogu mnogo brze i preciznije da letim, a vreme ce pokazati...

Verovatno cu i kabinu ofarbati u neku novu boju ali o tom potom...

Sale

IVAN3D:
Aj Sale neka je sa srecom!!! ()-()

SaleR:
Hvala Ivane!

Dokle si ti sigao sa svojim helijem?

Sale

IVAN3D:

--- Quote from: SaleR on December 02, 2008, 08:44:39 AM ---Hvala Ivane!

Dokle si ti sigao sa svojim helijem?

Sale

--- End quote ---

Sale sta da  ti kazem od skupa nije ni taknut, opasno sam se spremao da pazarim t-rex 600 ali sam onda naprasno kupio laptop i time neverovatno  umanjio sanse sa postanem vlasnik i tog cuda ali polako bice i toga!

SaleR:
Evo ugrabih malo slobodnog vremena i kompletirao sam motor. Sada je spreman za postavljanje u Raptora, mada ce malo sacekati posto hocu da zamenim i kvacilo.

Ovako sada izgleda kompletiran motor sa kvacilom, ventilatorom i senzorom za regulaciju broja obrtaja:

Senzor malo izbliza:

Inace imao sam poprilicno muka da sa PRO 50-H skinem ventilator. Inace i u uputstvu se ne vidi da li se ventilator svlaci ili odvrce. Onda sam pronasao na internetu par lepih fotografija gde se jasno vidi da je ventilator na navoj (Zoli mi je takodje rekao da bi trebalo da bude navoj). Onda sam video da su se oni na internetu koristili jednom malom alatkicom sa kojom blokiraju radilicu. Shvatio sam da bez toga ne smem ni da pocinje sa odvrtanjem ventilatora da ne bih ostetio motor. Srecom alatkica je vrlo jednostavna i kod obliznjeg strugara me je sa materijalom kostala 250din. Mogu vam reci da sam i sa njom malko namucio da odvrnem ventilator, a razlog je bio taj sto je i na navoj ventilatora stavljen plavi locktide i naravno da je uhvatio kako treba. No sve se srecno zavrsilo i bez ostecenja. Na ventilator sam jos dodao i magnete koji pobudjuju senzore i zalepio ih dvokomponentnim lepkom.

Alatkica izgleda ovako:

Naravno da mi je ona odgovarala i za zavrtanje na novom motoru...

Sale

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version