AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA
Alex Mos brushless gimbal - sve na jednom mestu
dandi:
Gizmo, sada je pravi trenutak da udjes na trziste sa brusless cablecamom ;)
shone:
--- Quote ---Sto bi i radio stedikem iz donjeg u gornji? to se radi kranom...
--- End quote ---
Sa kranom nemoze da se trči :big smile
--- Quote ---Moze bolje od dizajna, pa do to toga da ne bude u pitanju cinestar camera mount sa brusless motorima i rucicama sa strane.
--- End quote ---
U tome jeste fora dva u jednom
--- Quote ---Kako 3axis kontroler moze da ubije vibraciju koja nastaje trcanjem?
--- End quote ---
+ Majestic Mode
+ Translation Compensation
+ Live wireless tuning & graphing
+ Remote Firmware Updatable
+ Drift Free Horizon
+ Silent Drive
+ Shot Recorder
+ Custom Direct Drive Motors
+ User adjustable shakey cam
A ruka je ta koja ublažava pokret gore dole
--- Quote ---Sto se tice rc stanice, to samo govori koliko je neprofesionalno
--- End quote ---
Postoji kamera operator kome je sve jedno pomerao na stanici ili nečmu drugom (plus to je bežično)
--- Quote ---Uostalom sve ovde prikazano ce moci da radi svaki 3axis brusless gimbal, samo ugradite rucice sa strane,
--- End quote ---
ja bih isto voleo da vidim gibal koji nosi 5/6 kg pa samo da mu dodam ručice
i ja se ljutim na tabb-a sto košta 15k$ ali šta da se radi
dandi:
--- Quote from: shone on April 05, 2013, 12:30:00 PM ---
--- Quote ---Sto bi i radio stedikem iz donjeg u gornji? to se radi kranom...
--- End quote ---
Sa kranom nemoze da se trči :big smile
--- End quote ---
da se trci i da se menja rakus iz donjeg u gornji i prtiom da pokret tece a imati na umu da covek svojim telom menja vertikalnu osu? not gonna happned, barem dok ne evoluiramo u kiborge ili kokoske sa prirodnim ziroskopom :p
--- Quote ---U tome jeste fora dva u jednom
--- End quote ---
2 u jednom za dodatnih $12000 ;)
--- Quote ---+ Majestic Mode
+ Translation Compensation
+ Live wireless tuning & graphing
+ Remote Firmware Updatable
+ Drift Free Horizon
+ Silent Drive
+ Shot Recorder
+ Custom Direct Drive Motors
+ User adjustable shakey cam
A ruka je ta koja ublažava pokret gore dole
--- End quote ---
Ove specifikacije koje si iskopirao nisu odgovor na citirani deo poruke... da ljudska ruka moze da ublazi talve pokrete onda ne bi bilo nikakvog shake-a prilikom snimanja iz ruke dok se trci...
--- Quote ---Postoji kamera operator kome je sve jedno pomerao na stanici ili nečmu drugom (plus to je bežično)
--- End quote ---
Obizrom da svakodnevno radim sa kamera operaterima sigurno im nije svejedno da li u ruci drze nesto sto je standard u filmskoj industriji ili rc stanicu... Razlika je od same ergonomije, gripa, ponasanja...
--- Quote ---ja bih isto voleo da vidim gibal koji nosi 5/6 kg pa samo da mu dodam ručice
i ja se ljutim na tabb-a sto košta 15k$ ali šta da se radi
--- End quote ---
Kao sto sam napisao i ranije, siguran sam da cemo do kraja godine (verovatno i pre) imati takva resenja ispod 1000eur..
Moja poenta svaga ovoga je bila da uopste nije neko novo resenje, vec nesto sto se desava ovih par meseci i da ne vidim kako moze da se opravda suluda cena kada je trend da pada...
Sve bi imalo smisla da je izbacio ovaj sistem kada je recimo i zenmuse izbacio svoj gimbal, ovako deluje prekasno i preskupo...
A i ne svidja mi se njihov dizajn, posto i sam imam cinestar vec dugo upoznat sam sa losom stranom plasticnih drzaca koje koriste i sl... kao mnogo kvalitetnije resenje mi deluje pre svega ZeroUav pa cak i onaj jakubov dizajn, samo da doda 3 osu i rucice ;)
shone:
Slika govori vuše od 1000 relči ko razume shvati će
dandi:
Cinjenica je, dok ima ovaca uvek ce imati i ko da ih sisa...
A freefly ima dobar marketing, imaju poznanstva sa likovima iz hdslr industrije kao sto je shane hurlbut, philip bloom ili ovaj vincent laforet koji dobijaju pare za pozitivne ocene opreme i imaju vojsku internet sledbenika kojima je svaka procitana rec kao biblija... Takodje, ljudi iz filmske industrije jos uvek nisu upoznati za bumom ove tehnologije (do sada su istu pratili uglavnom hobisti i ljudi koji se najvise bave snimanjem iz vazduha), pa nisu ni svesni koliko postaje jeftina i pristupacna, a konkretno na ovaj prozivod gledaju kao da ga tesla dizajnirao, nisu ni svesni koliko vec slicnih resenja za bukvalno 20x manje novca se nalazi iz ugla.. medjutim, sve to ce se vrlo brzo promeniti...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version