AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA
Alex Mos brushless gimbal - sve na jednom mestu
dandi:
A koju stabilizaciju koristis?
Ja na AV200 sa cinestar vibration izolatorima nemam aposlutno nikakve vibracije niti jelio... jedino sto zbog glupavog skyline-a ne drzi horizont kako treba kada se panuje..
cakra:
--- Quote from: dandi on April 22, 2013, 08:38:13 PM ---A koju stabilizaciju koristis?
--- End quote ---
Nikakvu :D...u tome je i poenta...av200 je montiran na droidworx hexu preko onih O gumica...
hexa nije moja pa ne bih da se nesto previse upustam u modifikacije.
Ali, ako kod tebe to radi-onda necu da se pravim pametan pa cu da probam nekako to da odradim sa tim cinestar damperima-hvala na savetu i informaciji.
Planirao sam da na mesto gde se srafi kamera napravim nesto sto bi islo izmedju mounta i kamere-nesto sto vec ima kopterworx u ponudi...
Ovaj cinestar damper mislim da stavim i na SVOJU hexu-sa cinestar brushless gimbal varijantom by Danko mislim da ima bolje da radi od AV200...
Jedino sto na AV200 moz' staviti i svinjce umesto kamere mmmm...no problem :jaki:
danko:
--- Quote from: cakra on April 22, 2013, 06:53:05 PM ---Bas taj...stavih 10mm oringove ali mi jos trebaju oni metalni hex odstojnici, pa cu da probam...
--- End quote ---
Stavi plastične, nemaš potrebe za metalnima... Jedan običan nylon M3 šraf (odnosno kontra navoj na odstojniku) može da izdrži 30-41kg jednostranog opterećenja pre nego što pukne (opterećenje u jednom pravcu bez faktora G sile).
Cenim da sa 6 ili 8 takvih plastičnih-nylon odstojnika možeš bez problema da nosiš 5kg težak gimbal u svim uslovima letenja.
dandi:
S tim sto ja imam cinesta8, pa samim tim i 4 vibraciona izolatora a svaki ima po 6 oringova, tako da se sigurno ne ponasa isto kao i sa 3, koliko ih ima na hexi...
Sto se tice samog kamera plate-a, mislim da je ono kopterworx resenje preskupo i pretesko...
Ja koristim sendvic od 2 vrste sundjera sa hobbykinga i to zavrsava posao sa gh2 samo tako...
( http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__26456__Anti_Vibration_Foam_White_Latex_Foam_.html i http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__26457__Anti_Vibration_foam_Orange_Latex_190mm_x_140mm_x_6mm.html )
btw. csgshop.com su mi upravo poslali alexmos kontorler :)aplauz
danko:
Ja imam hexu, sa gimbalom koji je sve sa gopro kamerom lakši od običnog bodyja neke ozbiljnije kamere pa sam stavio 4 vibraciona izolatora... Samo što ja uzimam potpuno meke silikonske oringove, a probaću prvo sa po 4 komada na svakom isolatoru da vidim kako se ponaša pa ću po potrebi da skidam ili dodajem ako bude nekog jelloa.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version