AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA
Alex Mos brushless gimbal - sve na jednom mestu
fenix:
Boojane,gizmo hvala na informacijama (pijemo) Naravno da ne povezujem FC sa Alexmos gimbalom nego samo povezujem sa FC izlaz za PITCH na Alexmos ulaz za pitch ( jer ima mogucnost da se poveze sa RXP ili FCP na to sam povezivanje mislio samo kontrola pitch ose.Probacu da smanjim u MK tool kompezaciju za gimbal kao sto gizmo rece (pijemo)
djbojan:
--- Quote from: fenix on November 14, 2013, 08:35:18 PM ---Boojane,gizmo hvala na informacijama (pijemo) Naravno da ne povezujem FC sa Alexmos gimbalom nego samo povezujem sa FC izlaz za PITCH na Alexmos ulaz za pitch ( jer ima mogucnost da se poveze sa RXP ili FCP na to sam povezivanje mislio samo kontrola pitch ose.Probacu da smanjim u MK tool kompezaciju za gimbal kao sto gizmo rece (pijemo)
--- End quote ---
Savrseno ja tebe razumem i dobro ti pises, ali opet ti kazem,
ALEXMOS se vezuje na bateriju, i na 3 pinski konektor na prijemniku, a mislim da ti imas problem sa prijemnikom jer je on u PPM modu rada zbog MK elektronike, jer Mk koliko znam koristi samo 1 zicu i kroz nju ide 8 kanala, e to je onda druga prica,
ti moras kroz MK elektroniku da provuces signal a sto ti ja ne bih savetovao da ne bi zavrsio sa padom
gizmo:
Nece zbog toga da padne MK sigurno. Vuce signal sa FC-a koji se inace koristi za servo gimbal i time normalno moze da se upravlja preko nekog dodeljenog kanala na stanici,
ali je ovde problem jer FC dodaje svoju kompenzaciju koja valjda zbunjuje Alexu.
djbojan:
--- Quote from: gizmo on November 14, 2013, 09:53:44 PM ---Nece zbog toga da padne MK sigurno. Vuce signal sa FC-a koji se inace koristi za servo gimbal i time normalno moze da se upravlja preko nekog dodeljenog kanala na stanici,
ali je ovde problem jer FC dodaje svoju kompenzaciju koja valjda zbunjuje Alexu.
--- End quote ---
Znaci treba da bude PASSTHRU signal, ali ne znam da li to MK moze, davno sam ga cackao
fenix:
Podeseno (yay) Znaci kod MK FC V2.1 kad se koristi izlaz servoa ( u mom slucaju pitch) i prikljuci se na AlexMos kontroler (FCP) u MK tool se mora NICK KOMPENZACIJA PODESITI NA 0 da nebi dolazilo do ovih dodatnih pomjeranja koje vrshi FC MK. Ostale parametre u MK Tool podesiti po vasem izboru kao sto su servo control ( kanal za pomjeranje kamere po pitch osi) i parametar manual control speed ( brzina pomjeranja kamere).
Pošto ima dosta korisnika MK FC jos jedna "enigma" rijesena.Ova podesavanja ne uticu na let MK jer se podesava samo izlaz za kameru.Bojane, gizmo (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version