AERIAL PHOTGRAPHY > OPREMA
Alex Mos brushless gimbal - sve na jednom mestu
darko:
--- Quote from: gizmo on April 02, 2013, 04:17:40 PM ---
--- Quote from: dandi on April 02, 2013, 10:47:42 AM ---Gizmo nisi nesto zadovoljan sa Zenmuse-om pa si u potrazi za novim gimbalom?
--- End quote ---
Sa Zenmuse sam prezadovoljan, ali mi treba jos neki dobar DD gimbal za druge koptere.
@Darko - dobro to izgleda i radi. Jel postoji mogucnost da se napravi malo sire, jer kako vidim tu nema mesta za HDMI kabl?
--- End quote ---
Mislim da postoji, postolje za tilt mi je cak bilo sire greskom jer kolega koji mi je to crtao i rezao na cnc nije uzeo u obzir da tu ide brushless motor pa sam morao skratiti.
U sustini kolega mi je ovo uradio dzabe a ja sam mu obecao da cu mu prodati par komada po forumima da i on nesto zaradi kada vec na meni nije.
dandi:
--- Quote from: fenix on April 02, 2013, 04:21:55 PM ---Ovo je proljecne ludilo od gimbala :o ne mozes da se odlucis sta da izaberes.U svakom slucaju bice brushlessa na sve strane.Darko odlican gimbal svka cast :)aplauz
--- End quote ---
IStina...
Ja mislio da kupim od onog poljaka Jakuba gimbal sa motorima za $420 (gizmo ga je cini mi se pominjao )
ALI ovo sto rade ZeroUAV deluje jos bolje i 3axis je, a ko zna sta ce se jos pojaviti do kraja meseca... pravi bum...
Nevezano za aerofotografiju
Jedva cekam da izbace neke dobre 3axis ploce za stabilizaciju pa da krenem u prepravku stedikema (da mu ugradim stabilisani kamera mount, umesto obicne plocice) , cudi me da vec neko iz video industrije nije krenuo u tom pravcu
shone:
kontorleri skoro savršeni samo još da naprave prave motore!!!!!!
gizmo:
I meni za sada taj gimbal od Jakuba deluje jako dobro, ali mislim da ce dok krene u proizvodnju i prodaju morati da spusta cene obzirom na sve zescu konkurenciju.
Koji to gimbal od ZeroUAV pominjes?
I meni je isto pala na pamet ideja da se to primeni na steadycam i siguran sam da nismo jedini i da su neki vec primenili.
dandi:
Jakubov dizajn stvarno odlicno deluje, jedan od najboljih, i ja mislim da ce morati da spusti cenu jer je jaka konkurencija i raste, mada da nam je neko ponudio pre samo 2 meseca takav gimbal sa motorima za tih 350eur, tesko ko bi poverovao da nije neki hoax..
Vec je neko postovao ovde ZeroUav gimbal - ZERO1600搭载三轴云台—在线播放—优酷网,视频高清在线观看
Ja imam ovaj stedikem sistem http://www.dvcity.com/dvshop/FLYCAM-7300-Stabilization-System-with-7-HDMI-LCD-Monitor-Kit.html
mislim da nece biti tesko da ga preradim da bude sa brushless gimbal-om, ali razmisljam da ima sve 3 ose i da operater sve to nosi, a kamerman da upravlja samim mountom preko rc kontrole koja bi bila prilagodjena na dzojstik a ne na klasicnu rc stanicu. Vec imam takvu glavu za kran ( 2.4ghz bezicno preko dzojstika), a cak i kod krana ima mesta za brushless gimbal, s tim da tu nije potrebna roll stabilizacija vec samo tilt i pan, i to bi bila odlicna stvar, namestis kameru na tacku koju snima, kran operater moze da radi pan kranom a kamera je uvek lock-ovana na izabranu tacku. To je veliki plus jer sad uvek moraju da se jure onaj koji upravlja kranom i onaj koji upravlja glavom krana...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version