RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Katana X-lite 157cm

<< < (2/6) > >>

magic:
I ja sam se pitao koji je rspon pa se zato nisam istrcavao sa nekim elektro setupom.

Pod pretpostavkom da ce model letan biti oko 2,5-2,8kg onda nesto ekvivalentno Hackeru A50S, ima raznih na HK gde moja preporuka ide na SK3.

Za 6S  3500-4000 mAh ide kV 380-400 i 16x10 dobra za sve.
Za 5S 5000 mAh ide kV oko 420. Za precizno letenje 16x12, za 3D 17x10 ili
kV oko 500 i 15x10 za precizno i 16x8 za 3D.

Poz

saxpg:
@ Nikola, jeste, to je taj plan.
@ Magic, videcu jos sto se pogona tice, ali mislim da bi mnogo skuplje izasao u elektro varijanti.
Mislim da sa pogonom od 20cc imam dovoljno snage a tezina je priblizna setapu sa 6s baterijom.
Kod jacih pogona mislim da Turnigy motori ne vrijede i da treba uzeti nesto jace, ESC recimo da i nije toliko skup, ali baterija je 50-70$ i to samo jedna...
To je jedna strana, druga je da kod benzina samo sipas i vozis.
AKo negde gresim ispravite me dok sam na vreme.

magic:
Do sada po mom iskustvu to je neka maksimalna velicina za kineske motore koja valja, i SK3 je bas OK. To ne znaci da ne moze da se nekome potrefi i da neki veci bude OK ali je to onda stvarno cista sreca.

Sto se baterija tice i 5S od 4500-5000 ce zavrsiti posao a cena ne mora da bude ta koju si naveo ako neko ima nesto polovno a da valja ;).

Kada je kontroler upitanju moja preporuka u ovom trenutku ide za YEP seriju i ovde je dovoljno 70-80A.

Poz

saxpg:
Sad si me zainteresovao.
Ovo je Tucano sa slicnim setupom:

To znacilo ovako:

Elektro                                Gas 20cc
Motor:        378gr                              1000gr
Baterija:    650gr
ESC :         100gr
Gorivo:                                                 300gr
--------------------------------------------------------------
               1128gr (140$)                    1300gr (159$)

To je neki red velicina. Za gorivo postoji i opcija od 15cc, koji je laksi oko  200gr i jeftiniji oko15$
Sad treba uporediti snagu ovih opcija pa da vidim sta cu dalje.

fenix:
Bravo Sale care  (pijemo) pa red je više da podijeliš ove fotke  ;namig Pedantnost na djelu  svaka čast.Katana je fantastičan model a ova razmjera je ideala.Kad se vidi uživo ovaj ručni rad  tek tad se vidi da je to modelcina,šta reći nego svaka cast  (pijemo) A  sad na  (work) i da poleti nekako s proljeca.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version