RAZNO > AUTO / BRODO MODELI
Staza za micro automobile od 1/16-1/24
zajko:
Kao sto smo najavili osmislili smo da napravimo ovakvu stazicu za Male, da ne kazem micro automobile od 1/16-1/24, planiramo da bude sirine oko 50cm,
da ovako nekako izgleda, na ravnom delu, da na zemlju nabijemo malo tampon sljunka, pa da bacimo neku armaturnu zicu, recimo 4mm i da sve to zalijemo betonom.
Jedino bi smo ukopali i fiksirali ovaj deo gde autici prolaze ispod nadvoznjaka, u nekom blagom padu/penjanju u duzini od cca 1m, a nadvoznjak takodje izbetonirali sa armaturom, da ako neko ne daj boze nagazi .. ne ostane tamo ... Skakaonice i ove razne prepreke i zajebancije bi smo napravili motazno/demontazne na klinove, tako da se samo zabodu u stazu, bile bi te male rupice u betonu, tako da mogu da se postavljaju na razlicita mesta...
Samu stazu gde idu automobilcici bi smo namazali bitumenom i posuli kvarcim peskom
Na krivinama bi smo napravili sirine 5 cm, pod nekim blagim nagibom, kao tu neku crveno-belu bankinu, a na drugim mestima valjda ono savitljivo elektro crevo od nekih 20mm ..
Ideja je da napravimo i one brze bankine sa nagibom od cca 70-80%, valjda se zove brza krivina, gde ide pod full gasom :)aplauz
A pored nje bi smo naredjali ili vec napravili neku kao stazu za CRAWLER, kao sto je napravio VladaSimon u svom dvoristu ili slicno, ako Vlada NEdozvoli copy right's... A ako se slaze, onda ga molimo da nam slika iz par uglova... nazvacemo stazu po Vladi i stavicemo R
magic:
Ovako bi mogla da se napravi i velika staza, svidja mi se !
poz
mantagt:
Sviđa mi se ideja za stazicu, a i finog je oblika na ovoj skici... E sad ja bi mazanje bitumenom i posipanje kvarcnim peskom izbegao, bolje je zalepiti neki tepih ili nešto slično...
Bitumen se na malo većoj temperaturi (na suncu) otpušta i postaje mekan, tako da bi se modelčići samo mazali, a pesak bi se utopio u mekani bitumen... Inače bitumen se i jako teško pere...
Kvarcni pesak je isuviše oštar i brzo bi "poručkao" pokretne deleove na modelima, kao i prašina od mlevene cigle, i sl...
Što se mostića i prepreka/skakaonica tiče mogu se od drveta napraviti (jednostavnije je i ne treba oplata), prekriti istim tepihom, fiksiranje može i bočno kako bi se izbegle te rupice po površini staze...
Za crawler staze, a i trial, na netu ima sve i svašta, ideja nikad dosta... U principu treba gomila kamenja, nešto oblica, cigli... Ma sve i svašta može da posluži, možda malo "potoka", mostoća, itd... Bitno je da treba da se naprave zastavice za obeležavanje i propišu pravila za bodovanje ukoliko se planira neka grupna vožnjica... Ukoliko treba mogu da iskopam po netu linkove, jer sam pomalo u toj priči... A zainteresovan sam i za učestvovanje u toj kategoriji, nekad na nekom skupu ili takmičenju...
Samo napred!
pozz
n.artur:
U prvom trenutku pogledah sliku i ne citajuci tekst se pondah da je staza za 1/8 B/T i u trenutku se odusevio, ali posle je sledilo malo razocarenje. Ovako sada moramo da kupujemo i te mini/micro modele, naravno ko ih nema. Svaku inovaciju podrzavam i zelju za njom (res). Mozda ce ove godine biti interesantnije. ()-()
zajko:
Zato sam i stavio ovde da prodiskutujemo, ali pametno i mudro (kush) (mazi) Hehehe ....
Taj btumen i kvarcni pesak nisam ni ja bas siguran, ali ideja je da se jako tanko namaze da udje u one sitne rupice i neravnine betona, a da nekako bude protiv klizno, a kvarci pesak da se samo u jako tankom sloju baci preko tog bitumena i da ga ulepi da se ne bi kasnije na vrucini previse razlivao...
Ovo je moja amaterska ideja, ni sam nisam siguran koliko je dobra, ali kazem sasvim tanko, i taj pesak se kad se ovo osusi razduva ocisti to sto se nije vezalo... ili onaj tecni asfalt sto reklamiraju negde, ali nekako mi to dodje isto..
povrsina bi bila negde 4x6m... Kad se izlije taj beton i upegla onda sitna zezanja sa bankinama, brzim krivinama, farbanje i pravljenje ovih skakaonica i ostalih zajebancija...
Izbegavao bih tepih jer to ce vrlo brzo da se razvrca i odlepi i onda ... a ovo je ipak spolja, vetar, sunce, kisa ... a zimi i snegic...
A ovo za Crawler sve su ideje dobrodosle i slike, to se moze svakdnevno i menjati lako.. mene to licno ne zanima, ali vidim ima ljudi, mozda se jos neko primi na to zezanje... 2-3 suncobrana, neka klupa i tocilica za (:beer:)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version