RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ HANGAR
Rajker
marko.jovanovic:
Sve sve al što uze pobogu ZMR 250 frejm?
rajker:
--- Quote from: marko.jovanovic on May 07, 2017, 12:30:36 PM ---Sve sve al što uze pobogu ZMR 250 frejm?
--- End quote ---
Za pocetak ovo ,posto vec imam neko iskustvo sa njim,,,,,a i slabo vidim ,manji je problematicnije za sklapanje,,, nesto sam vec i imao od delova,,,pa da bi sve moglo stati............................necu da nagomilavam delove sto nije neiskoriscen(mislim tu na manji prijemnik,manji predajnik,itd)
Dulence:
Ajd neka je sa srecom ()-()
rajker:
--- Quote from: Dulence on May 07, 2017, 02:09:01 PM ---Ajd neka je sa srecom ()-()
--- End quote ---
Hvala
marko.jovanovic:
Problem kod takvih frejmova nije samo loš frejm nego loša zaštićenost pojedinih delova.
X frejmovi kao što je onaj koji ja satalno ovde potenciram a to je realacc x210 imaju savršenu zaštićenost skoro svih komponenata, 4mm donja ploča jednostavno ne može da se pokida niti polomi osim ako je ne prerežeš sa nečim, sve u njega lepo stane ali treba malo veštine da se popakuje, ali zato svaki pad manje boli počevši od antena, TX,a kmere....
Retko kada i antena strada. Sve što ti imaš počevši od prijemnika, PDB-a, FC-a staje i na taj frejm jedino ti treba manji TX koji košta 12 eura a i ima i za 8 da se nađe. Sve to tebi nije bitno toliko ako budeš leteo u krug i polako ali kada jednog dana uđe u prste i kada povuče gas i adrenalin pri prolasku kroz prepreke ili niski let u punoj brzini jasno će ti biti ono što sam ti rekao.
Ako misliš da iole naučiš da letiš kako treba padovi su sastavni deo toga i to je tako kod svih pa i onih što ih gledaš po YT-u što proleću kroz iglene uši... SAmo niko od njih nije nakačio video ili su retki takvi kada nisu uspevali a veruj mi više je neuspeha nego uspeha u takvim situacijama. Čak i kada misliš da poznaješ stazu ovde su refleksi jako bitni jer ništa nije idealno i linearno.....
Koliko sam shvatio ti nameravaš da letiš FPV sa njim jer ti je LOS letenje već poznato tako da ne vidim zašto ti je bitno da model bude uočljiv kada ti dok voziš gldeaš kroz njegovu kameru...
Dobar savet za početak je ne leteti iznad velikih gustih i visokih travnatih površina, žita, uljane repice....
Može i to ali onda kao sigurnost da ćeš model naći ti treba onaj model lokator koji se posebno kači i koji košta 70 eura koliko vidim. Ovo ti pričam jer vrlo često pri padu ti se otkači baterija iz ovog ili onog razloga pa posle ne pomaže ni vidljivost modela a ni alarm na modelu koji nema napajanje...
Svakako sretno sklapanje i let i ako nešto treba tu smo...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version