RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
WLtoys V959 micro quad
peter.k:
#Kako napreduje sve? Ja razmisljam da nabavim slicnu opremu, doduse mozda bih zakacio 808 umesto te kamere koju si ti izabrao i da koristim njenu bateriju za vTx? #
Sporo napreduje , trazi kresanje tezine, a ja prosto ne vidim , odakle da krenem, Baterija 300mAh ima 8 grama , kamera 9g. plus zice , CL antena , RP-SMA konektor (7 g.) sam zalemio na malu V-TX plocu , i sve to je podiglo tezinu na 120 grama , sa baterijom .+tvrda spuzva kao nosac ovih komponenti , zalijepljena na okvir V949.
Evo par slika , sa 2 varijante transmitera 5823 200mw- manji modul VTX ima samo 2.3 grama-neto, sa Foxtech-a,
kamera FH18C , CL antena , ..
Mislim ipak da je 808 16v2 ,povezan sa malim Video transmiterom 5823, mozda elegantnije resenje za male kvadove ,
Nisam imao prilike izaci vani i testirati prijem i domet sistema, niti let. Imam takodje bateriju Turnigy 0.95 mAh 3.7 v , a neko je spomenuo da je dugotrajna , probacu sa njom.
dzoni:
Ja sam rekao da sam koristio tu 0.95A bateriju, dobio sam 17 min s njom. Samo ne verujem da ti je pametno da napajas i quad s njom i vTx.
Za pocetak, nemoj koristiti tu antenu nego napravi drugu, trebalo bi da olaksa za bar 10g. Kablove takodje skrati, smetace ti zbog dosta stvari i tako i tako, tu ces dobiti jos koji gram eventualno. SMA konektor takodje skloni i zalemi antenu direktno, dobijas jos tih 7g i vise jer je to najtezi deo. Dobijas 20 grama manje a nista nisi oduzeo sto se kvaliteta tice. 300mA ti je i vise nego dovoljno za ovaj vTx, mislim da bi ti cak i 100-150mA bilo dovoljno za sat vremena rada. Dakle max koji bi mogao da dobijes je 20-25g manje bez gubitka kvaliteta.
U svakom slucaju, mislim da je domet sa kvalitetno napravljenom antenom definitivno veci nego domet samog v949.
Nego, gde ti je tu regulator napona? Nemoj da spalis to.
turshija:
--- Quote from: dzoni on September 17, 2013, 08:05:01 PM ---Nego, svega ti, odakle si ga narucio za 70$ sa besplatnim DHL shippingom?
--- End quote ---
http://www.aliexpress.com/item/Kosmos-Toys-WL-V959-2-4G-4-Axis-4CH-RC-Quad-Copter-Helicopter-with-Camera-RC/1253617496.html
dobijes quad + kamericu + sd karticu od 2GB + usb card reader :)
jos sam dobio lepu zahvalnicu od kineza unutar paketa :D
--- Quote from: dzoni on September 18, 2013, 04:19:26 AM ---Ono sto me besprekorno zanima, a nisam saznao, je kako se quad ponasa kad izgubi signal? Da li padne na pod slobodnim padom, da li ostane da lebdi sa poslednjim komandama, sta se desi u toj situaciji?
--- End quote ---
Pokusaj da ga hoverujes na maloj brzini i da ugasis daljinac :D
peter.k:
Drop-outs
Nema potrebe za testiranje ,kad izgubi signal , kvad pada !
O ovom problemu se nasiroko raspravljalo za slican model kvada sa 6-osi, V222 ( ima senzore G+A)na forumu -
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1876694&highlight=dropout&page=51
...ovdje trgovac priznaje problem sa gubitkom veze , i obecava zamjenu RC stanice svojim kupcima , ...
Inace ovaj forum ima mnogo kvalitenih info, za svaku preporuku i uvijek imaju najnovije info o novim modelima , lansiranju na trziste, cak i imaju vezu sa fabrikom i uticu na razvoj pojedinih modela svojim sugestijama,
+ Daju kvalitetne testove movih modela ...
dusan.milenkovic:
Jedno laicko pitanje..... Da li je mouce upariti i koristiti stanicu sa v911 na v959?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version