RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Zero G.S. 2030mm

(1/2) > >>

Postovanje svima.

Evo da podelim i sa vama jos jedan od mojih projekata koji su u toku. Radi se o Zerou G.S. raspon krila 2030mm model je dobijen u takovom stanju da je trebala reparacija krila (pocupani stajni trapovi). Sobzirom da su mi iskusni modelari rekli da je to krilo (sto se da i videti) jako lose odradjeno, tako da sam se dao u projektovanje istog ali i poboljsanog krila.

Krila ce biti mnogo kvalitetnija i imace bolje "letne" karakteristike materijal je spreman trebalo bi za koji dan i da se iseku rebra kod Dragana laserdzije pa da se sklope.

Motor koji je namenjen za model jeste zenoah od 26cc benzinski.

Da bi montirao motor na model trebao sam da izradim distance.

jos treba da isecem drzac motora od bakelita 5mm

Sve u svemu napreduje se lepo i radi se. Nastavak radova bice ubrzo tako da ce biti propraceno sve.
Hteo bih da se zahvalim gospodinu Dusanu Papicu jer bez njega ne bi bilo nista od ovoga, veliko hvala za ogromnu pomoc i motivisanje za napredovanje u modelarstvu.

Pozdrav od Bojana.

Gatti.Gatozza:
Šta je ono iza sa oznakom N6-96?

misha:
Cestitke za model.

Ipak, malo bih proverio setup da sam na tvom mestu. To sto pise da je model za motor 160 se odnosi na dvotaktni glow motor,
(Mirce se slican model leteo sa Zenoah 45).

http://www.cermark.com/products/World-Models-ZERO-G.S.-%252d-160.html

Na gore pomenutom sajtu preporucuju 43cc.
Taj Zenoah motor je jedva dovoljan za raspon 1.8m (iz licnog iskustva) a Aleksa na FW takodje raspona 1.8m  za svaki
slucaj stavio 35cc .

Naravno, ovo je samo moje misljenje i nadam se da nisam u pravu..

--- Quote from: Gatti.Gatozza on May 08, 2013, 10:44:44 PM ---Šta je ono iza sa oznakom N6-96?

--- End quote ---

Model je Extra 260

--- Quote from: misha on May 08, 2013, 11:28:23 PM ---Cestitke za model.

Ipak, malo bih proverio setup da sam na tvom mestu. To sto pise da je model za motor 160 se odnosi na dvotaktni glow motor,
(Mirce se slican model leteo sa Zenoah 45).

http://www.cermark.com/products/World-Models-ZERO-G.S.-%252d-160.html

Na gore pomenutom sajtu preporucuju 43cc.
Taj Zenoah motor je jedva dovoljan za raspon 1.8m (iz licnog iskustva) a Aleksa na FW takodje raspona 1.8m  za svaki
slucaj stavio 35cc .

Naravno, ovo je samo moje misljenje i nadam se da nisam u pravu..

--- End quote ---

Hvala

Konsultovacu se jos sa modelarima, mada na ovom modelu je bio cetvorotaktni ASP motor od 30cc po mom licnom misljenju mislim da taj cetvorotaktni ASP i Zenoah priblizno jednaki sve u svemu jos cu to sve proveriti.

Pozdrav Bojan.

misha:
Proveri malo po forumima, ali mislim da  taj ASP ima bar  20-30% vise snage.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version