RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

funny epo-elektro konverzija

(1/7) > >>

firebird:
 Oduvek sam želeo jedan mali rc model, za džep tako reći... Iz tog razloga sam i kupio mini mustanga koji na žalost  do danas nije uspešno poleteo....
I dalje nošen tom idejom rešio sam da prepravim Funny epp od Lindingera.

Rec je o modelu raspona 555mm, duzina 505mm i masa 59gr.

setup, zna se, od mini mustanga

dakle tezina komplet modela oko 140gr, manje -vise, nisam uracunao stiro koji ću da izvadim iz trupa i karbonske šipkice za ojačanje.

Vidim na rcgroups da su se ljudi dosta zezali sa prepravkom sličnog modela  multiplex Fox, pa je ta tema i meni vodilja.

Prvo sam odredio CG, nalazi se na sredini krila

odsekao njušku i počeo da dubim trup

nastavak sledi....

Birdum_Bardum:
Ovo je odlicno  :)aplauz. Planiram slican projekat takodje sa setup-om od mustanga, samo mi reci koju mu elisu planiras?

firebird:
naručio sam sa HK sklapajuću 5.5 x 3.3 , dok ne stigne ona probaću sa 5x3 običnom, sa njom sam na ovom motoru dobio sam potisak 170gr, trebalo bi da bude dovoljno.

Birdum_Bardum:

--- Quote from: firebird on May 14, 2013, 01:21:55 AM ---naručio sam sa HK sklapajuću 5.5 x 3.3 , dok ne stigne ona probaću sa 5x3 običnom, sa njom sam na ovom motoru dobio sam potisak 170gr, trebalo bi da bude dovoljno.

--- End quote ---
Sklapajuca je idealna za tvoj model, ja planiram obicnu, idem nesto na "pusher" varijantu, samo se bojim da ne preteram sa 6x4   mmmm

Gatti.Gatozza:
probaj da nađeš sklapajuće elise nekog drugog proizvođača. ja sa tim elisama sa HK-a imam jako loše iskustvo. KADA pukne, ne ode samo elisa nego može da krivi i osovinu, a siguran sam i da bi ti iščupala motor iz elapora...  a onda, džaba ušteda. ne znam da li graupner pravi tako male dimenzije.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version