RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
funny epo-elektro konverzija
firebird:
Sačekao sam da mi stigne sklapajući prop i sad jbg ne pasuje mi, kad se sklopi ne legne do kraja i trlja po stiroporu...
rep sam ojačao karbonom
i sad mi se vrzma ideja po glavi da napravim providnu kabinu od flaše :D
firebird:
Priveo sam kraju ovu zezanciju, nisam bas slikao sve detalje jer sam zeleo sto pre da zavrsim pa sam se zaneo...
nosac motora se sastoji od plocice vitroplasta prisrafljena na tri male drvene klocne
kabina
iz unutrasnjosti kabine ispod krila izdubio sam rupu i spakovao prijemnik i kablice
na kraju izgleda ovako
i poziranje ;D
bateriju montiram ispod trupa iza krila i fixiram je trakom, pa kad nadjem optimalan polozaj CG izdubicu rupu u trupu i za nju...
ako se smiri vetar, veceras "maiden flight" :D
firebird:
Ah da, elisa 5x3 obicna, ova slapajuca mi se ne uklapa, na punom gasu motor vuce 5.5A, potisak 155gr , masa celog modela sa baterijom 132gr, ce da leti uzbrdo ...
tibeteagle:
Nosač motora treba da se hvata za što veću površinu penastog trupa. Sada to vidim kao najslabiju tačku. Ostalo će se pokazati kasnije. Slobodno zalepi celom dodirnom površinom, jer oni mali "nosači" su jako mali.
Na preseku polovine kabine je takođe slab trup, pa i to se može iznutra ojačati sa dva štapića od sladoleda. Neko će dobro proći. :big smile
;namig
firebird:
E pa juče ujutru pao prvi let, a jutros drugi. Zahvaljujem se mojoj deci i Ikarusu na pomoći i podršci.
sad imam sledeći problem: na svakoj malo većoj brzini model se naglo penje, čak i kad skroz oduzmem gas pa stalno moram kontrolu dubine da dajem po malo od sebe da bih održao horizontalan let, u malo oštrijem zaokretu dosta gubi na visini. Setap se pokazao zadovoljavajući, vozio sam ga sve vreme na oko pola gasa i manje pa su letovi trajali po 10-15 min.
Zaključak : dobio sam avionče za džep kakvo sam hteo :big smile
@T.E. : nosač sam postavio ovako jer nisam siguran da sam lepo potrefio ugao pa kad budem siguran onda ga zalivam epoxijem za celu ovu čeonu površinu, hvala na savetu ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version