RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
funny epo-elektro konverzija
svrco:
Neka je sa srecom! A video?
Adde:
--- Quote from: firebird on June 02, 2013, 03:04:51 PM ---
sad imam sledeći problem: na svakoj malo većoj brzini model se naglo penje, čak i kad skroz oduzmem gas pa stalno moram kontrolu dubine da dajem po malo od sebe da bih održao horizontalan let, u malo oštrijem zaokretu dosta gubi na visini.
--- End quote ---
Za to moze da ima vise razloga. Jedan je da ti je teziste modela previse pozadi. Ako neznas tacno gde je teziste modela onda napravi da bude negde na 1/3 korde krila mereci od prednje ivice krila. Takodje moze da bude pogresan ugao osovine motora i duzne osovine modela. Eksperimentisi malo sa time.
firebird:
Eh, video za sad nema...
@ adde : gledaj sad ovako, podignem ga do neke visine, skroz oduzmem gas i pustim da jedri. On krene lagano nosem na dole, pocinje da ubrzava i kad ze tako malo zaleti pocinje da se penje. Zaustavi se prividno u nekoj mrtvoj tacki i oce da se izvrne ako ne dam malo gasa i ispravim je. Eksperimentisao sam sa pomeranjem baterije malo u napred ali onda mnogo brze ubrzava i naravno opet se penje, kao da je preveliki napadni ugao krila, ne zanm kako to da iskorigujem mmmm ....
Adde:
Tako se ponasala moja elektrojedrilica kada sam ugradio laksi brushless motor umesto brushed motora, i time je teziste bilo pomereno unazad. To sam resio tako sto sam serva pomerio napred koliko je moglo, bateriju pomerio napred a prijemnik malo unazad posto je on lak. Kada sam doterao teziste leti kao san.
Ali moguce i da je napadni ugao krila veliki. Taj model je konstruisan za slobodno letenje sto znaci vrlo niske brzine, zbog povecane tezine brze ponire i verovatno prelazi optimalnu brzinu. Proveri da li su ti krilo i stabilizator paralelni. Mozda mozes to malo da doteras. Takodje mozes da eksperimetises sa kormilom visine, da trimujes malo na poniranje. To se bas ne preporucuje jer model se razlicito ponasa u zavisnosti od brzine.
Ikarus:
:)aplauz (pijanoo) (pijanoo) (pijanoo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version