RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO
Test motora?
Vaci:
Hvala puno na ovom odgovoru Branek, sada mi je jasnije na sta si ciljao. Zato sam i pitao, jer je moje znanje o ESC-ovima na niskom nivou. Nemam na racunaru neki link ili tekst o ovoj kontroli o kojoj sam pricao, ali pogledacu kada budem imao vremena na netu i stavicu ovde link kada nadjem. Samo da ne zaboravim.
Pozz ()-()
Dopuna: Na Wikipediji na brzaka, ovaj link
http://en.wikipedia.org/wiki/Brushless_DC_electric_motor#Controller_implementations
Poslednja recenica u Controller implementations kaze
"Other sensorless controllers are capable of measuring winding saturation caused by the position of the magnets to infer the rotor position." Na to sam mislio, samo treba jos malo cackati. Naci cu vec...
JLZ:
Hvala i od mene.
Sad mi je jasno sta mi je sa dva motora :)
danko:
Kako je moguće u praksi ispitati da li dolazi do tog probijanja u toku rada?
kole_niš:
Danko,
ja tipujem da je sa motorima i esc-ovima sve ok, a da je problem bio u kotroleru, tj da se možda to restartovalo, tim pre što se to desilo u AltHold modu, koliko se sećam postova. Ovo je česta pojava, koliko ja pratim te stvari, počev od Violent Flipova sa WKM, pa do potpuno nerezonskih gubitaka kontrle. Ovo je često i sa APM 2.5, takođe u AltHold-u, kad kontroler povuče više struje čak i ako ide preko PowerModula, pa se resetuje. Moguće da se nešto dešava i sa tim MK-om...
danko:
Nije bio AH mod, bio je potpuno autonoman let... Meni je frka da sada sastavim sve nazad bez da otkrijem uzrok problema, jer ko zna kad će ponovo da se desi ista stvar..
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version