RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE
Naza m lite
drjack:
Probao danas na xexi F550, radi, i cini mi se leti bolje i stabilnije od Naze M-lite. Danas je bio jak vetar ali dobro drzi poziciju u gps modu.
Nakon povezivanja baterije naza V2 ceka 1-2 min. u warm up modu, i za to vreme se ne mogu startovati motori. Kad izadje iz warm up moda , trazi satelite pa kad popali zelene lampice moze da se leti.
Kod Naze M-Lite worm up-a nema, i gas prima odmah u sva tri moda letenja, dok je ovde to slucaj u manual modu a kod GPS i ATTI moda, nakon startovanja gas treba dodati preko pola. Nisam bio siguran da li je toliki gas dovoljan da xexa i poleti pa sam radi rasterecenja skinuo gimbal i kameru, cisto da ne bude neprijatnih iznenadjenja.Trebalo je dodati jos nijansu gasa da se odvoji od zemlje.
Home i Course Lock rade odlicno, predpostavljam i fail safe ali ga nisam probao. Imam utisak da je dosta stabilniji i pri sletanju Uz nekoliko dodatnih opcija programskog podesavanja koje su u osnovnoj Lite verziji zakljucane, Naza M-Lite je isplativa kupovina za one koji hoce sami da sastave svoj multikopter.
duke:
zanima me ,jel se gube parametri i podesavanja naze kada je upgrajdujes? ili sve ostane kako je bilo... mmmm
drjack:
Nista se ne gubi obzirom da upgrade ide u pozadini otvorenog Naza M lite assistanta. Kad zavrsi upgrade, samo ugasis taj assistant i startujes drugi od Naze V2. Parametri ostaju isti. Onda mozes ako da menjas nanovo sta hoces, Ide prvo jedna kalibracija koju ti trazi novi assistant i kad to odradis sve radi normalno. Imao sam samo problem kod startovanja onog programcica sa linka, nije hteo da radi na XP masini ali je na sedmici odradio posao.
srxul:
pozdrav svima pokuso sam da abgreidujem nazu m lite koju imam na nazu V2 ali imam problem prilikom procesa,tj.otvorim naza-upgrade_1.0.1exe i na dno mi pise service actived,a zatim pokrenem naza m lite program i cekam i po par minuta da bi mi dalo da pokrenem upgrade ali se nista ne desava .moze li mi neko objasniti dje grijesim?
i kako da pokrenem pravilno,sve sam odradio po videu koji su dati ali mi se isto desava,cak sam izbriso i antivirus i nista
:_D
cakra:
?...programe pokreces kao admin? (run as administrator)
(<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version