RC MULTIKOPTERI > OPREMA ZA MULTIKOPTERE
Naza trosi mnogo struje ?!
mrburns:
Okusih i ja Nazu posle multiwii-a....stabilna je nema sta, al ne moze i jare i pare kazu :big smile problem je taj sto naza vuce 40% vise struje nego sa multiwii plocom...Quad je tezak sa kamerom oko 1700gr. sa multiwii plocom i baterijom od 5000mah 3s bez problema leti nekih 12min cak jos i ostane struje...a sa nazom jedva izvuce 7min. i to na kraju jednostavno samo vise nema gasa a napon padne na 11.1v....da li je neko mozda imao ovakav problem.? :sljus
mihajlo:
I meni se cin da sisa bateriju pogotovo sa najnovijim fw.Cak i dok je prikljucena na racunaru dok se podesava ili proveravaju postavke drasticno pada napon.
djbojan:
Ovo mi nije najjasnije kako moze da trosi vise nego ostali, jedino gainovi da uticu na potrosnju...
Praticu temu bas da vidim iskustva.
gizmo:
Nema bas neke logike da Naza moze da trosi drasticno vise nego MultiWii. Trose motori dok vrte, a ne flight control.
Proveri podesavanja u voltage monitor.
djgorandj:
Kolko ja vidim tu postoji jedno logicno objasnjenje:
da bi letelica bila stabilna, trosi se vise struje koja se salje na motore kako bi je drzali sto zategnutije u vazduhu. To je stvar podesavanja, PID odziva. Merite struju kada letelica hoveruje sa manjim vrednostima gde je naravno teza odrzati poziciju i struju kad je utegnuta do granice oscilovanja. (moj quad trosi manje-vise u zavisnosti od podesavanja PID-a, bilo ona da su ok ili ne)
Sam kontroler tesko da moze lako da svuce bateriju, to vec ne bih mogao da objasnim, tj ne znam zbog cega bi vuko mnogo struje, izmerite pa okacite potrosnju samog kontrolera.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version