RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

X8 Okto NAZA

<< < (3/5) > >>

Ivan Milenkovic:
Ja bih na prvu loptu pomislio da motori vuku nešto više ampera iz baterije nego na prvom X8 modelu. Balans je svakako drugačiji, ali najbolje ćeš ti znati jer ih možeš probati. Nisam imao prilike da probam tako velike i jake konfiguracije, ali je princip isti i sa manjim brojkama: ili se baterije ugreju jer motori povuku više ampera nego što je C rating baterije, ili su baterije u lošijem stanju pa se greju. Meni se dešava ovo drugo, jer imam jeftine baterije :) Budu toplije, ali samo kada forsiram.

Malo offtopic: npr, evo brojki moje dve baterije koje me brinu: IR budu otprilike 20 6, 5 za 3S bateriju. Svi kažu da je to veliki debalans i visoka vrednost. Za sad sa tim baterijama lepo letim, videćemo posle nekog vremena. Prva bat. ima 20tak punjenja, druga oko 12tak..

Doduše, ne znam kakvi su motori na tom drugom, odnosno trećem oktokopteru koji nije X8, i koji propeleri, upoređivanjem ta dva odnosno tri, bi se moglo lako doći do nekih brojki. Doduše na papiru..

shone:

--- Quote from: gizmo on September 03, 2013, 10:25:57 AM ---Iste te 4s baterije koristim na drugom oktokopteru koji nije X8 i sa tim jedna baterija izvuce tih 6-7 min i manje se zagreje. Tezina letelica je otprilike ista.

--- End quote ---

zaboravljas da na x8 varijanti donji motori se brze vrte za 30 posto

gizmo:
Ne zaboravljam naravno :)
Matjaz kaze da X8 verzija leti otprilike 8% krace nego standardni okto.

I dalje mi nije jasno i pored testiranja svih kombinacija sto imam tako kratko vreme leta.
Probao sam sa 10, 11 i 12" elisama, jednom baterijom, dve...
Sa 2x 4s 5000 jedva izvuce 7min  mmmm pri cemu je ukupna tezina letelice 4.5kg

djbojan:

--- Quote from: gizmo on September 04, 2013, 09:45:46 PM ---Ne zaboravljam naravno :)
Matjaz kaze da X8 verzija leti otprilike 8% krace nego standardni okto.

I dalje mi nije jasno i pored testiranja svih kombinacija sto imam tako kratko vreme leta.
Probao sam sa 10, 11 i 12" elisama, jednom baterijom, dve...
Sa 2x 4s 5000 jedva izvuce 7min  mmmm pri cemu je ukupna tezina letelice 4.5kg

--- End quote ---

Kod mene slicna prica..... uzasno kratko vreme i ubija baterije  mmmm

djbojan:
Dosta sam sklapao i menjao u zadnje vreme, ipak su baterije presudna stvaru ovim multirotorima, i svakako ispod 4S ne treba ici, nisam u  to bio uveren ali sto je napisao neki stranac na nekom forumu:  Bolje visok napon nego velika struja  ;namig

Sad trenutno imam X8 sa Kw2 motorima, elise Carbon slowfly Rctimer 10x4.5,  esc blueseries sa HK od 30A (simonk flashed), Wookong M , Alexmos brushless gimbal carbon varijanta...  frejm home made ALU.

Recimo dok nisam imao gimbal, testirao sam ga sa teretom od 1200gr, i bio je tezak ukupno 4220gr, sa baterijom 4s 10.000mah Gens ace, i imao sam ravno 10 minuta leta, znaci ne hovera, nego aktivnog leta.

testovi sa gimbalom i GH2,  full opremljen za snimanje ce tek uslediti...

Direktor pregleda zastitnu ambalazu u kojoj je stigao gimbal  :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version