RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
HK500 (United Hobbies)
jrlotpi:
Mislim da da ce za koji dan da stigne jedan HK-500 i u Beograd,kazu da ga pakuju za SRBIJU.
saxpg:
Steta sto nisam znao da ga neko kupuje posto bi Goran svog vjerovatno prodao povoljno...
darko:
Nije mi jasno zasto kupujete no name helikoptere , koji nisu provjereni ? pa za te iste pare mozete kupiti ili mozda malo vise mozete kupiti protosa ili T Rex 500 .
Ja sam T Rex 500 sa motorom i ESC platio 299 dolara u Infinitiju na bozicnoj rasprodaji a kada na ovu cijenu HK 500 dodate cijenu ESCa to izlazi ista cijena !
U ovom hobiju se ne isplati kupovati ne provjerene stvari i jeftine stvari jer to uvijek bude mnogo skuplje !
Ja ovo cisto navodim kao prijateljski savjet tako da me neko ne bi pogresno razumeo !
darko:
Evo sada sam malo trazio po netu sta kazu oni koji su letjeli ovaj heli :
that helicopter is unflyable without a 3500-4000mah 6cell pack, it is completely tail heavy so every time you go to do a piro it will fall / be pulled backwards, I know... I was suckered into buying this one too...
to check your balance turn the flybars to the sides and lift it even with your fingers... the tial should lift first for 3d, it should be even for sportflying... if the tail is down... you will crash it eventually...
Ovaj heli je tail heavy, znaci ne valja mu balans i sa njim je nemoguce letjeti 3D ili sport flying , u osnovi mozete ga koristi za hoover ili letenje osmica !
Razvila ga je firma RC.tec ali ga nije stavila u proizvodnju jer nije bio skroz rjesen dizajn da bi nakon toga firma sa kojom su oni saradjivali ukrala taj dizajn i krenula sa proizvodnjom i prodajom !
jrlotpi:
kada stigne spakovacemo ga i napravimo za letenje ili lebdenje ,nisam ja fan extreme 3d letenja jer nema ko ga nije vise puta otreso o ground u 3d formatu gledao sam letenje njegovo deluje mi mirno ,ali imacemo priliku da ga testiramo ,mada nisam narucio baterije za njega to cemo malko kasnije a dvoumio sam se izmedju njega i hk450 pa posto ga Ivan ima rekoh da probamo drugi model. u svakom slucaju hvala javljam kada ga preuzmem.Bilo bi lepo kada bi kolega iz CG preneo svoje impresije o svom modelu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version