ELEKTRONIKA > RC SERVO
Šta kada servo vuče nenormalno struje?
r-xx:
Odnos cena-kvalitet-pouzdanost, ja sam svugde stavio castle 20A bec, koji je cirka 50 e vija Beograd, i on mi je na svemu sto ne prelazi 2m, helikopteri, avioni.. Softverski se shteluje napon u 0.1V a cirka struju do 48V, iz njega izlaze dva debela power kabla, i to je to, koliko para toliko muzike, za 50 evritja sigurnih 20A od izvanredne firme..
Ako na tome visi Jozefova T-700 s kojom je bio treci na svetu, mogu i ovi manji avionchitji do 2m ko od shale, a sto se crkavanja tiche, bitno je da mi ne'crknemo od infrakta i vagine-pektoris, ovo drugo se da ponovo kupiti!!
(pijemo) (pijemo) (pijemo) (<--) (<--) (<--)
misha:
Napokon je ova tema isasla na pravi put.
Pomenuli ste nekoliko puta telemetriju a to je ono sto sam zaboravio da kazem.
Prilikom oba crkavanja servoa Futaba 3003, model je spasila telemetrija koja je vristala da
napon u modelu slabi. Odmah sam oduzimao gas i spustao model. Jednom sam uspeo da ga spustim
bez problema a drugi put je sve otkazalo na pola metra od zemlje tako da je opet model ostao u komadu.
Aurora ima fabricku telemetriju i modul za prijemnicku bateriju ugradjen u prijemnik,
ali se za vecinu stanica koje se kod nas koriste ovi telemetrijski moduli mogu kupiti.
r-xx:
Evo ovo je keva:
Za za jeftine pare mocnih 20A, pa nek gore servoi ako im se gori ovo zverche vas nece izdati sigurno. I josh jednom, softverski se shteluje napon u 0.1V i prilagodi servoima koje koristite, za vece modele krshteni power-box i to je to, sve ostalo je chista glupost, jer ovo je srce sistema, aorta svakog modela.
Ja razumem da treba shtedeti, ali red je prvo da se avion plati, taj avion nije placen vlasniku, a bio je moj jer sam ga ja naruchio od Adama, i donet je meni. Pa kad kupite avion i platite, onda ga lupajte i filozofirajte, prosto ko gulash...
(pijemo) (pijemo) (pijemo) (<--) (<--) (<--)
sasa:
A gde ovo Zubo ima da se kupi i za koje pare mmmm
r-xx:
Ja sam ih naruchio preko Adama iz madjarske, inace ima ih svuda, na e-bay 33$
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=castle+bec
dobra su fora i provereno vrede, ono sto je najbitnije idu na castle software i shteluju se u 0.1V a piju sve od 2 S-12 S, pa onda dupli kablitj do risivera, pa ljubila ga majka jer stvarno je jeftino a kvalitetno... Polimer je zakon, al sve izmedju polimera i risivera ne'treba kupiti na HK pa onda plakati kad ti padne avion. Ja volim HK al neke stvari stvarno bi trbalo kupiti firmirano.
(pijemo) (pijemo) (pijemo)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version