RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI

IMAC 2013

<< < (5/10) > >>

munjeviti:
Sve pohvale sve je extra bilo :)aplauz

englez:
Congratulations,

Jel moze stavi forum ime pored stvarno ime, onda ja znam ko je ko?

(pijanoo)

Sava:
Ako ne poznaješ onu dvojcu sa slike, onda smo džaba krečili. Ali kao za Tebe, onaj levi je Tvoj sugrađanin Bata, alias BATANS,   :)aplauz

englez:

--- Quote from: Sava on October 06, 2013, 05:49:35 PM ---Ako ne poznaješ onu dvojcu sa slike, onda smo džaba krečili. Ali kao za Tebe, onaj levi je Tvoj sugrađanin Bata, alias BATANS,   :)aplauz

--- End quote ---

Onda Coka je pobednik?

Bravo, Negovo srce je u NS

:mhm

SABURO:
Četvrto otvoreno prvenstvo Srbije u preciznom akrobatskom letenju je uspešno završeno. Hvala svim učesnicima i gostima koji su uzeli učešće i svojim prisustvom uveličali sam događaj. Zahvaljujem svima koji su odvojili svoje vreme i pomogli oko organizacije i naravno ljudima sa sportskog aerodroma  13.maj bez kojih ovo ne bismo ni imali. Nemam dovoljno reči hvale za njih s obzirom da su nam obezbedili maksimalno fantastične uslove za održavanje takmičenja. Trava je bila idealno pokošena, uvaljana dan pred takmičenje, restoran na raspolaganju itd.  (res) za svako poštovanje!

E sada malo o takmičenju iz mog ugla gledanja. Nivo i kvalitet preciznog letenja se za raliku od prošle godine dosta pogoršao. Jedva da je neko uspeo da spoji ceo program savršeno precizno, sem retkih. Vidi se da je falilo dooosta vezbe i treninga za pojedine takmicare na koje smo navikli da budu standardno dobri. Mašili su centralnu liniju, grešili redosled figure i sl... slobodno mogu reći da je ovde iskustvo pobedilo. Da ne bude da je sve nazadovalo, nije! Gabor je primer na koji bi svi trebalo da se ugledaju. Čovek prošle godine nije mogao da sastavi program idealno, dok je na ovom takmičenju pokazao izuzetan napredak u letenju i uz još vezbe na idućim takmičenjima može i do boljeg plasmana.
Coka je iskusan pilot i pokazao je kako treba da se leti, iz turnusa u turnus ostvarivao je sve bolji i bolji skor. Treci let je bio za primer.
Dule za mene nije iznenađenje, jer znam da ume da leti i bilo je pitanje kada će se potruditi i ostvariti rezultat. Centralne figure su mu bile fantastične, kao Cokine svaka u liniji.
Branek standardno nepredvidiv...ume kada je opušten, prvi let i drugi su bili dobri skoro identični, dok treći već počinje da biva problematičan, da li zbog borbe (psihološke) za treće mesto koje je bodovono vodio sa Milošem ili je drugo u pitanju ne znam...
Miloš me je iznenadio napretkom u freestyle letenju i novim trikovima i figurama koje je izvodio u pauzama, to je očigledan neverovatan napredak, dok za precizno letenje kao da je izgubio osećaj, Miloše ni jednom nisi potrefio centralnu linuju ni u jednoj figuri, tear drop si radio kontra itd...sve je to razlog što se nije treniralo i letelo, razumem, ali opet...nije za tebe četvrto mesto, vec bolji plasman.
Marko freestyler kao i uvek do sada, konstantno dobar u letenju i njegov stil je definitivno freestyle kao i Milošev...ja to kapiram, jednostavno avioni vam nisu podešeni za precizno letenje i to ume dosta da utiče na ovu vrstu takmičenja.... itd itd.. da ne idem u detalje.

Ono što je za mene poražavajuće, jeste da je ovo već četvrta godina za redom gde se borimo sa Basic programom da izletimo kako treba, ne idemo stepenik više već tapkamo u mestu četiri godine, a modeli koji se lete su sve ozbiljniji i kvalitetniji za razliku od pre četiri godine, pa gde je onda problem? Zašto ne bismo mogli da izletimo Sportsman ili Intermediate naredne godine, da li ste spremni da taj mpomak?
Tim pomakom bismo privukli i ljude iz komšijskih zemalja i nivo konkurencije bi bio kvalitetniji, bilo bi dosta uzbudljivije? Želja i zamisao cele ove priče je da napredujemo i gazimo dalje, a ne da tapkamo u mestu. Kvalitetna konkurencija omogućava i kvalitetan napredak, da li ste vi spremni na tako nešto? Ili ćemo sve da ostavimo na nivou od pre četiri godine uz fensi avione? 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version