RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
IMAC 2013
dule:
E meni je ovo bilo najbolje okupljanje do sada. Nikad nisam bio ceo dan a da je tako bilo aktivno.
Prvo takmicenje , tri turnusa, pa klopa a onda vezbanje DLG izbacivanje.Da je bilo takmicenje u DLG izbacaju nas drugar Magic bi briljirao.
Sto se tice takmicenja , ja nazalost nisam trenirao uopste tako da je Nikola u pravu. Jedva sam i motor upalio.
Ja sam dosao zato sto mi trebaju adrenalinski sokovi i mnogo mi prijaju. Miletu sam govorio figure tek kad on zavrsi istu i umalo me nije iscepao pred sudijama al sam mu se izvinuo i druga dva turnusa saputao nezno na uvce i na vreme.
Sto se tice takmicenja , ono sto je bitno , je pocetak oslobadjanja treme i panike. Sve izgleda u redu i mislis da mozes ali kad stanes pred sudije sve se menja. E to je pojenta da se istrenira i da se nereaguje na tremu i adrenalin a onda nastupa ono sto si uvezbao.
Basic je idealan jer ne zahteva nikakve specijalne modele niti izdatke u vidu finansija.Samo malo treninga , malo trimovanja i rezultat kakav god da je, ipak je neki rezultat. Meni je zao sto vise ljudi nije ucestvovalo jer ipak je u pitanju druzenje pre svega.
Pohvalio bih organizatore i sve hrabre ucesnike.
PS.
Gde su slike sa urucenja novcanih nagrada i pehara ?
Ocu da vidim kako su se iskrivile uske na Branekovu glavu(hehheeiiii)
Do sledeceg takmicenja pozdrav svima!!!
drjack:
Provod odlican, celodnevno druzenje je proslo za cas. Tosa i ja smo bili zaduzeni za prikupljanje i unosenje rezultata.
Neki su se vrzmali oko nas i pokusavali malo da podmazu ali nije vredelo. Za sledece takmicenje se odmah prijavljujem i
rezervisem sebi unapred zadnje mesto. Valjda tako ide redosled . Bilo bi dobro da program sastavite odmah, pa da imamo
dovoljno vremena za vezbu :big smile
Dajte stvarno jos malo slika ko ima...
mai2sky:
Pozdrav svima!
Ponajprije čestitke za utakmicu. :)aplauz :)aplauz :)aplauz
Kao da gledam retrospektivu događanja kod nas jedno 7 godina unazad. Fokus je bio na broju i popularizaciji a imali smo več teži i lakši program. Zašto diferenciacija. Vrlo jednostavno ima više pokala i tako i više motivacije za početnike (večinom mlađi). Pokali su jeftini.
Onda je došla odluka, da idemo na FAI programe. Najprije P09, pa P11 in P13 (za 2012 i 2013). Lakši program smo pravili sami a mogli smo uzeti i austrianski RC3 ili skandinavski. Klase smo sve otvorili - bez limita modela. Tek u 2011 zatvorili smo kod FAI na pravila za F3A a lakši basic ostao je otvoren.
Nije bilo lako ali isplatilo se. Danas imamo (ako dođu svi) 8 pilota koji mogu odleteti P13 a čak ni neznam koliko koji mogu basic. Imamo siguro 3-4 koji mogu otiči (več i jesu) u inostranstvo na utakmice. Imajte na umu, da nas je stanovnika skoro 5 puta manje nego kod vas.
Sve u svemu neka vam ne bude težko iči dalje sa težinom programa. Imate izvanrednog Nikolu koji može puno pomoči. Poslao sam mu prezentacije koje mi koristimo za naobrazovanje pilota i sudaca. Več smo imali tri kurse i u 2014 je planiran četvrti. Bez naobrazovanja ne ide dalje. Neki od vas su naučili več puno toga gledanjem u inostranstvu i letenjem (Nikola, Veljko).
Jedino neznam zašto su Hrvati i onda i vi otišli u IMAC programe. To se po Evropi i baš ne leti. Možda je i u tome mala kočnica. Ne ove i naslednje godine nego kasnije. Time ste krug takmičara puno sužili gledano sveukupno. Mi bi sigurno došli na vašu utakmicu i na hrvatske ali zašto, da letimo IMAC kad mora da treniramo puno teži FAI program.
Imali smo i kod nas želje po IMAC i puno modela 2-3 m ali povečinom su otišli sa krizom. Stvar je puno skuplja. Ne letenje tek tako nego kada treba puno trenirati to košta jer ti modeli serijom uništavaju servo motore. Pa i drugo. Koji 3 m model ima preko 500 letova?
Sa Nikolom več sva popričala,da možda dogodine dođemo 3-4. Onda ćemo sa Nikolom imati posebnu prikaznu utakmicu FAI P15 program.
Ovako, druženje je prvo i bit svega. Ostalo je preferencija i još jednom ne ustručavajte se korak dalje. Nikola nije neuhvativ po letenju. Ali vodi sa pristupom. Ja letim na takmičenjima od 1999. Organizovao 11 utakmica sa znanjem, da kada si i organizator ne ide ti na utakmici. Nikad pobjedio, 15 pehara a i ponekad poslednji. Ali BITNO nikad odustao. Uzor mi kod toga Wolfgang Matt.
Sa pozdravom iz Slovenije.
Igor Makovec
sesa.milos:
bas mi krivo sto nisam mogao da dodjem ali jbg. vikendi su mi uglavnom radni.
Vidim da ste se lepo druzili i uzivali.
Sl. put dolazim!!! :mhm
mile:
Pošto sam prozvan da i ja dodam po neku :) .
Jeste bilo problema u prvom turnusu, ali da se imalo malo više vremena da se utrimuje model i da se bar jednom odleti program sa nekim ko će da ti bude pomagač, onda bi i rezultati bili bar malo bolji. Bio sam i takmičar i pomagač i u oba slučaja se video nedostatak rutine i vežbe. Ali nema veze, sledeći put će sigurno biti bolje.
Gatti nema na čemu, svaki put kad zatreba pomoć tu sam. Dule hvala na pomoći.
Što se tiče samog okupljanja ovo mi je bilo jedno od najboljih do sada. Dan mi nikada brže nije prošao. Svemu tome je verovatno doprinela i pokazna vežba izbacivanja DLG-a, ko će višlje, po principu "pustite mene ja sam spretniji". lol.
Mare tebra, ako možes okači snimak sa dodele nagrada.
Do sledećeg puta,
pozdrav svima.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version