RC MULTIKOPTERI > MULTIKOPTERI GENERALNO

Misljenje o setup-u za quadcopter

<< < (4/7) > >>

dzoni:
Malecki ram?  ") Mislio sam cak da je prevelik...

Pa iskreno zeleo sam samo da isprobam taj MultiWii, ali generalno kad god sam razmisljao o multikopterima uvek sam zeleo da koristim MultiWii, deluje mi da on ima bas bas solidnu podrsku zajednice... Bacio sam pogled, 90$ je sad tamo APM. Razmislicu o tome jos.

Sad mi je stvarno najveci problem izbor tih motora, verujem da sam udavio i vas, a i sebi sprzio glavu s njima. Citam sve, gledam testove, radim kalkulacije, i i dalje ne mogu da se odlucim... sa jedne strane strah od manjka snage ako zakacim jos nesto, s druge strane strah od toga da ce mi trebati bar 3S 6000mAh baterija...

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19611__NTM_Prop_Drive_28_36_750KV_265W.html - evo s ovima, po kalkulatorima, ako stane 12x6, na haveru sa 1.2kg letne tezine bi trebalo da mi odlazi max 15A, sa max snagom motora od 13A, na 50% throttle...

Sa ovima od 1000kv, mi je haver sa 1.4kg tezine mi je na nesto manje od 14A... throttle 30%...

Sta mi savetujete posto ja stvarno nemam ideju za koje da se odlucim, jasno mi je to da je manje KV bolje, ali se plasim da ako dodam recimo 300g tezine necu imati dovoljno snage na ovim manjim.

kole_niš:
Motori 700-800Kv ako ideš na 3s (5-6Ah), propsi 11x47 karbon RCTimer ili neki HK kvalitetniji, esc 30A SimonK, Apm2.5 sa kućištem, neki frame 450/550, stanica min6 kanala i biće ok, ako izvučeš 15-18min leta.

Pozz

cakra:
Kole ti rece iz prve ruke...bez kojekakvih kalkulatora i teoretisanja :)...

Taj ram ti je ipak malecki...ali  za gopro i sl. sasvim dovoljan...
Evo kod mene na stolu mrburns-ov APM 2.5 sa gps, ntm2630 750KV motorima...12x4.5 elisama,
ram je raspona oko 550mm? home made, sa batt 3S 6200 leti 15-20min...ma smoris se vise od letenja  :)

Pored 3S batt ovde mozes komotno da koristis i 4S  baterije ako ti bas bude trebalo vise snage...ali i na 3S taj setap ladno nosi gopro sa sve brushless gimbalom...

Kao sto rekoh crius aio pro je dobar kontroler...leti lepo i sa multiwii i megapirateng softwerom,
ako bas insistiras na njemu-kupi ga...ima nas gomila kojih ga imaju...:) i tu smo da pomognemo :)
 (<--)

kole_niš:
Ja imam jedan apm2.5 viška, poručio sam sa rctimera, ali pošto je dugo putovao, kupio sam od djbojana, dok mi ne stigne nov. Trebalo bi ovo u oglasima, al evo i ja se već mesec dana mislim što ga nisam oglasio. Tako da ako se odlučiš, javi, dao bih ga po skroz ok ceni.

Ivan Milenkovic:
Za taj ram, nema mnogo filozofije. Pogledaj specifikacije DJI F450 motora, i pokušaj da nađeš nešto slično. Kao što cakra reče, za taj ram, tih dimenzija, propeleri od 12 su preveliki. 10 je neka optimalna veličina, sa motorima od 850-950KV, to se vrti na takvim ramovima.

Ono što jeste bitno je koliko bi odvojio para za motore, jer možeš da uzmeš i neke kvalitetnije koji će ti duže potrajati, koji se manje greju, koje možeš da koristiš i sa 3S i sa 4S baterijom i samim tim da koristiš razne veličine propelera, koje možeš da staviš i na veći kvad kasnije.. A možeš i da uzmeš najjeftinije, koji se greju, na koje ide jedna-dve veličine propelera za 3S, i završiš posao. Posle tražiš nove kad radiš upgrade..

Sve sa spiska ti je okej. Umesti tih podloški, ja bi ti preporučio i kutijicu za Crius, imaš na hobbykingu, nije skupa 5$, a jako praktična. Uz nju i dobijaš par dvostrano lepljivih sunđera tako da...

Propelere bolje da uzmeš odmah dobre. Ja bi ti preporučio da uzmeš jedan set DJI, čisto da malo vežbaš sa njima, pa ako slomiš nikom ništa, oni su korektni za letenje..

Za malo bolje primene kasnije, uzmeš karbonske. Uzmi odmah i balanser za propelere, moraćeš da ih balansiraš, bez balansiranih propelera se teško i zamorno leti..

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version