RAZNO > PREDSTAVITE SEBE I VAŠ  HANGAR

Pozdrav iz Bora...

(1/2) > >>

markogzn:
Pozrav svima. Moje ime je Marko Todorovic imam 26 godina i kao sto naslov teme kaze dolazim iz Bora.Jos od detinjstva sam lud za avionima i helikopterima sanjao sam o tome da postanem pilot pravog aviona ili helikoptera ali nazalost nisam. Danas je doslo vreme da iz prevelike ljubavi prema njima obezbedim sebi model helikoptera.
Moram da kazem da sam skroz neuk u modelarstvu, ali da imam odlicnu volju da se u celokupnu nauku ovog hobija uputim.
Igrom slucaja na poklon sam dobio helikopter T-REX 550e koji prelepo izgleda ali me njegova velicina i moje neznanje prema ovom hobiju pomalo plasi .Ne poznajem ni jednog modelara sa kojim bih mogao svoje prve korake da savladam, citao sam puno na ovom forumu kako poceti sta prvo uraditi, ali moj slucaj je jednostavno drugaciji nisam imao opciju da biram koj model kupiti za pocetak.Dobrodosao bi mi svaki vas savet sta i kako raditi dalje.
Nadam se da cu uz vas ovde na forumu gde se okupljaju puno iskusnih pilota sto aviona sto helikoptera nauciti dosta stvari o ovom hobiju.

Ovo je moj prvi model:

A ovako je stigao:

Sada mi je potrebna vasa pomoc vise nego ikada....

IVAN3D:
Dobrodosao!

1. Dooobro pazi sta radis!!!!
2. Nabavi rc simulator (phoenix) i vezbaj i uci dok ti se ne smuci
3. Pa ponovo simulator
4. A za letenje ima vremena

Pozzz

markogzn:
Jaooo hvala ti na savetu, cak se razmisljam da kupim neki manji model kao sto je Blade mCP X2  pa da njega za pocetak letim naravno pre toga dosta vremena moram provesti na simulatoru, bas kao sto si rekao dok mi se ne smuci. Ali ne znam da li ova stanica koju sam dobio uz Heli moze da leti Blade mCP X2 inace rec je o JR-XG8 stanici . Pa eto ako neko ima malo slobodnog vremena i volje mogao bi da mi objasni kako to funkcionise.

A evo i slika

IVAN3D:
Hm.....

Verujem da te vuce da ipak i u stvarnosti letis nesto sto pre ali moj ti je savet da se za pocetak orijentises samo na simulator.
To sto bi uzeo manji helikopter a jos nemas iskustva ne znaci ta je to manje opasno!

JAKO ozbiljno shvati helikoptere jer to su apsolutno divne masine koje pruzaju neizmerno zadovoljstvo ali su pritom jako opasne sprave (skoro si mogao da procitas o velikoj nesreci).

Znaci simulator do besvesti (i nikad ne zavrsavaj vezbu padom vec poleti ponovo i sleti kako treba). Sve dok ti savrseno ne bude bilo jasno kako helikopter leti i sta za sta sluzi neka ti divan model koji si dobio cuci na nekoj polici.

Pozz

markogzn:
Hvala na odgovoru, uvazicu tvoj savet u potpunosti...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version