ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Kako napraviti adapter za punjenje dve baterije odjednom?
miša2002:
Čini mi se da mnogi nisu skapirali šta sam rekao.
Ovo bi bilo dovoljno.
Da se razumemo, ovo nije preporuka, već samo jedna od mogućnosti, brzog rešenja problema !
Pozdrav
Miša
miša2002:
Čisto, ako si odlučio da praviš sam, možda ti ovo pomogne:
Ako hoćeš da ih balansiraš, "u cugu" i ako si kablić uradio po gornjoj slici, moraju biti spojeni krajevi ( da ih, uslovno nazovem, srednji), a ako ih spojiš po donjoj slici, onda ne moraš da ih spajaš, ali i ako ih spojiš - ne smeta !
Pozdrav
Miša
dzoni:
--- Quote from: ivanmagd on October 16, 2013, 08:29:08 AM ---Dzoni druže, LITIJUMSKE BATERIJE NE MOGU SE PUNITI PARALELNO, nemoj davati pogrešne informacije jer će neko zapaliti kuću. Šta se događa sa tokm punjenja kad prethodno nisu isti početni naponi tj. baterije nisu isto ispražnjene, jedna od ćelija je moduće da preskoči prag od 4.2 volta što bi ugrozilo samu bateriju a bogami i pokućstvo.
Lipo baterije se po meni nikada ne pune bez balansiranja odgovarajućim punjačem.
Ako ti ovako puniš svoje Lipo baterije bolje ti je da se još malo informišeš o ovoj tematici jer ti je jeftinije da baterije čuvaš i pravilno koristiš nego da svako malo kupuješ nove.
--- End quote ---
Kako ne mogu? Ja vec poduze vreme punim po 5 1S baterija na jednom izlazu, sa izborom 1S na punjacu. Baterije se same medjusobno balansiraju kada su prikacene jedna na drugu. Da ne mogu, ne bi se toliko kablova i prodavalo za paralelno punjenje baterija.
nedbojsa:
:sljus Novi momenti! (:sok:)
djbojan:
Ja sam uzeo ove adaptere, extra je stvar kad radim Snimanja, zakacim 4 kom baterija 4s 10.000mah , po dve u paraleli, 20A po paru. (yay) (:sok:)
http://www.rcsrbija.rs/novi-proizvodi/16-oktobar-2013/safe-40a-parallel-charge-board-for-4-packs-26s-xt60
http://www.rcsrbija.rs/novi-proizvodi/16-oktobar-2013/parallel-charging-board-for-6-packs-26s-xt60ec5tconnector
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version