ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Kako napraviti adapter za punjenje dve baterije odjednom?

<< < (6/7) > >>

munjeviti:
ovo sto ti misa2002 govori je vrhunsko resenje,nemoras nista ni da kupujes ni da pravis,ja tako punim baterije. :)

miša2002:
 (yay)

--- Quote from: dzoni on October 16, 2013, 07:03:04 PM ---.........
Kako ne mogu? Ja vec poduze vreme punim po 5 1S baterija na jednom izlazu, sa izborom 1S na punjacu. Baterije se same medjusobno balansiraju kada su prikacene jedna na drugu. Da ne mogu, ne bi se toliko kablova i prodavalo za paralelno punjenje baterija.

--- End quote ---

I sve se isto napune  lol

Čim jedna dostigne 4,2V, punjenje prestaje, ali to i nije toliko strašno, koliko je UBISTVENO međupražnjenje ćelija - teško da se baš sve isto isprazne !!!
Nadam se samo da su od istog proizvođača i istog nazivnog broja?!

Slovo S je oznaka za broj ćelija, a slovo P za broj paralelno vezanih ćelija u paketu.
Zašto se više ne prave baterije sa 2 i više P  i zašto su uvek bile skuplje od dva ili više paketa, sa kojima se dobija isti kapacitet ? Zašto im je kraći vek od 1P pakovanja ?
.......

Pozdrav
Miša

ivanmagd:
Ajd jos jednom da ponovim:
Imenjace nemoj praviti nista dobices od mene na poklon adapter za punjenje dve 3s baterije od jednom, 'vaki>>>>>

http://shop.ehobbyasia.com/gt-power-charger-lipo-battery-6s-to-2x3s-twins-adapter.html

Dzoni bez ljutnje.... srecno u punjenju!

Pozdrav Ivan.

dzoni:
Isto se napune... 4.23V, svaka od njih 5. Doduse, isto ih i ispraznim. Od istog su proizvodjaca, istog kapaciteta, iste, identicne baterije. Samo se izbalansiraju kad su prikacene paralelno... Pre nego sto sam poceo tako da ih punim sam ih i testirao, i merio napone svaki cas, i uvek je sve bilo ok... razumem da nije najsrecnije resenje, ali za mikro letelice i punjenje 5 baterija, koje je bolje...

Nece punjenje prestati kad jedna dostigne 4.2V vec kad prosecan napon izmedju njih bude 4.2V. Ako se ne pune sa 20C, ne verujem da moze da bude bilo kakvih problema. Samo je bitno da sve budu ispraznjene pred punjenje. Ne znam cemu toliko skepticnosti prema necemu sto sam proveravao pre nego sto sam radio, nisam lud najednom da zakacim 5 baterija i da ne gledam sta se desava s njima.

Gatti.Gatozza:
A šta se dešava ako se jedna "pokvari", da li postoji mogućnost da se ostale prepune i da dođe do požara?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version