RAZNO > PLANOVI / NACRTI MODELA

Skylark I - ideja

(1/4) > >>

ak:

Krenuo bih u gradnju slicnog modela za FPV posto imam par setova krila koja bi mu odgovarala od 1700mm sa nesto manjim polihedralom i 1900mm skoro bez dihedrala/polihedrala.

Ono sto mi izgleda prakticno u odnosu na druge modele koji se koriste za AP i FPV je sto je ovo klasican "tractor" sa propelerom napred, dakle efikasniji i tisi,
a posto bi se kamere nalazile u gondoli ispod i najcesce pod manjim uglom usmerene na dole sam propeler ne bi ulazio u kadar.

Problem je sto nemam ideju kakve bi bile letne karakteristike modela ove konfiguracije.

Ako moze neko od iskusnijih modelara da uskoci sa procenom, idejom, komentarom bio bih zahvalan.

IVAN3D:

--- Quote from: ak on November 12, 2013, 04:17:27 PM ---

Ono sto mi izgleda prakticno u odnosu na druge modele koji se koriste za AP i FPV je sto je ovo klasican "tractor" sa propelerom napred, dakle efikasniji i tisi.

--- End quote ---
mmmm

A zbog cega je efikasniji i tisi???

ak:

--- Quote from: IVAN3D on November 12, 2013, 04:36:59 PM --- mmmm

--- End quote ---
Efikasniji i tisi od pusher konfiguracije jer propeler prolazi kroz "cist" vazduh, neturbulentan.

IVAN3D:

--- Quote from: ak on November 12, 2013, 06:05:36 PM ---

--- End quote ---
Efikasniji i tisi od pusher konfiguracije jer propeler prolazi kroz "cist" vazduh, neturbulentan.

--- End quote ---
mmmm

Postoji li "cist" vazduh.....
Ja se sa gore navedenim ne bih slozio (pristajem naravno na to da gresim).....
Uticaj elise i njenih primesa se zna pa se postavlja pitanje koja efikasnost je primarna efikasnost elise ili efikasnost zmaja (aerodinamicka).....

Bilo kako bilo istina je negde temo.

Veliki pozdrav
Ivan

ak:

--- Quote from: IVAN3D on November 12, 2013, 09:51:27 PM ---
--- Quote from: ak on November 12, 2013, 06:05:36 PM ---

--- End quote ---

--- End quote ---
mmmm

Postoji li "cist" vazduh.....
Ja se sa gore navedenim ne bih slozio (pristajem naravno na to da gresim).....
Uticaj elise i njenih primesa se zna pa se postavlja pitanje koja efikasnost je primarna efikasnost elise ili efikasnost zmaja (aerodinamicka).....

Bilo kako bilo istina je negde temo.

Veliki pozdrav
Ivan

--- End quote ---
Ne razumem sad sta je tvoj zakljucak  mmmm

Koliko znam efikasnost elise kod pushera je manja plus bucniji je dok je aerodinamika bolja.
Posto nemam nameru da jedrim sa ovom letelicom bitnija mi je efikasnost elise pretpostavljam i sto duzi let.
Buke sam empirijski svestan a efikasnosti teorijski.
Ako je drugacije ispravi me.

Pusher configuration disadvantages

Zanima me koliko bi uticala gondola na letne karakteristike ako je pozicionirana kao na slici gore, dalje od trupa.
Za sada vidim problem u keel effect-u, mada nisam siguran koliko bi se manifestovao.

Zato i pitam iskusne kolege modelare koji znaju daleko vise od mene na ovu temu, ja sam samo amater pocetnik.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version