RAZNO > PLANOVI / NACRTI MODELA
Skylark I - ideja
tibeteagle:
--- Quote ---Koliko je bucan sa takvom pozicijom propelera? Ipak prolazi blizu trupa i ispred je kamera?
--- End quote ---
Nije bio posebno bučan a nije ni buka problem. Važno je koliko vibracije unosi elisa u model sa neravnomernim strujanjem. Kako se vidi trup je šupalj, a kamera je dovoljno nisko i napred i ne utiče na rad elise toliko, da to bude ne podnošljivo. Ja sam zadovoljan sa tim rešenjem ali problem je na drugom mestu. Previše vitku cev sam upotrebio za rep modela i bez obzira što je karbonska, pri letu se lavlja vibracija. Ni krajevi krila nisu dobar primer za dobro rešenje bez turbulencija a koje se javjlaju pri većim brzinama. Zato sam snimao samo bez rada motora, odnosno pri mirnom jerdenju modela.
Štapovi i segmenti štapa se mogu naći u svim radnjama za ribolov, a na buvljacima i radnjama Kinezi prodaju po najnižim cenama. To što su crnie boje, ne znači da su karbonske, ali nije ni toliko važno, jer su i staklene dovoljno krute ako se uzme deblji segment.
ak:
--- Quote from: tibeteagle on November 16, 2013, 01:46:56 PM ---
--- Quote ---Koliko je bucan sa takvom pozicijom propelera? Ipak prolazi blizu trupa i ispred je kamera?
--- End quote ---
Nije bio posebno bučan a nije ni buka problem. Važno je koliko vibracije unosi elisa u model sa neravnomernim strujanjem. Kako se vidi trup je šupalj, a kamera je dovoljno nisko i napred i ne utiče na rad elise toliko, da to bude ne podnošljivo. Ja sam zadovoljan sa tim rešenjem ali problem je na drugom mestu. Previše vitku cev sam upotrebio za rep modela i bez obzira što je karbonska, pri letu se lavlja vibracija. Ni krajevi krila nisu dobar primer za dobro rešenje bez turbulencija a koje se javjlaju pri većim brzinama. Zato sam snimao samo bez rada motora, odnosno pri mirnom jerdenju modela.
Štapovi i segmenti štapa se mogu naći u svim radnjama za ribolov, a na buvljacima i radnjama Kinezi prodaju po najnižim cenama. To što su crnie boje, ne znači da su karbonske, ali nije ni toliko važno, jer su i staklene dovoljno krute ako se uzme deblji segment.
--- End quote ---
Staklene mi bas i trebaju jer karbon blokira radio talase a posto ce model biti koristen za FPV to bas i nije pozeljno.
Pogledao sam malo stapove i izgleda da ce odgovarati, samo da bude odgovarajuce tezine i debljine.
Telo bih napravio slicnom metodom kao kod tebe na slici, sperploca, samo sto ce biti vece da moze da primi baterije 4S 5000mAh i dosta FPV elektronike.
Donji deo trupa na koji bi model sletao sam mislio da popunim EPP stiroporom koji bi ublazio eventualno grublje sletanje.
ak:
Ovaj bi trebalo uskoro da se pojavi na trzistu:
ak:
Kombinacija 3mm avio spera i stiropora.
tibeteagle:
Izgleda veoma dobro. Ne zaboravi da daš napadni ugao krilu u odnosu na pravac leta odnosno horizontalac.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version