RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

Easy glider PRO

<< < (9/19) > >>

shimano:
Zaboravih da ti kazem da se krila u pocetku malo teze spajaju i da te to ne brine, vremenom kad se elapor "razradi" idu lako. Ako ima problema sa ulaskom krila u trup onda prstima malo ispritiskas mesta spajanja i to je to.  ()-()

sibisi666:
samo, obrati paznju kada stavljas krila u trup, pri sastavljanju ti treba malo veca sila, krila drzi za napadni deo (tamo gde je krilo deblje), posto se meni desilo da sam malo zakinuo krilo jer sam drzao za tanji deo, gurajuci.
E, da i nalepi neku traku na napadnu ivicu krila sirine nekih 4-5 cm, da ga sacuvas od grublje trave prilikomo sletanja, inace se iskrza.
poz

Gatti.Gatozza:
Juče sam kompletirao avion, stavio elektroniku, ostalo je još da se isprogramira stanica, namontira spinner i biće spreman za letenje :)
Moje iskustvo je da uopšte ne mora da se širi prostor za bateriju jer baterija lepo uđe između dva plastična nosača kablova za elerone, ne udari u njih kao na gornjoj slici. Druga stvar je da bi bilo dobro da sam ostavio jedno 10-15mm više kabla na izlazu iz krila nego što piše na uputstvu. Stvar koja me je prilično iznenadila da je sklopljen avion, sa baterijom, mnogo teži nego što sam očekivao da će biti.
Interesuje me i sledeće, sad ću možda lupiti ali moram da pitam, u vezi nameštanja flaperona kao pomoć pri sletanju.
Da li ovu funkciju dodeliti prekidaču ili koristiti potenciomer na stanici? 
Na par mesta sam video da se oni koriste tako što se spuste, a na nekim drugim mestima tako što se podignu. Meni je logično da ih spuštam, dobijam veći uzgon, valjda? I koliko vidim prilikom njihovog korišćena, potrebno je koristiti i horizontalac koji treba da ispegla promenu koju prave flaperoni. Da li je sve ovo uopšte neophodno?

Dakyle:

--- Quote from: Gatti.Gatozza on June 20, 2011, 09:07:43 AM ---Juče sam kompletirao avion, stavio elektroniku, ostalo je još da se isprogramira stanica, namontira spinner i biće spreman za letenje :)
Moje iskustvo je da uopšte ne mora da se širi prostor za bateriju jer baterija lepo uđe između dva plastična nosača kablova za elerone, ne udari u njih kao na gornjoj slici. Druga stvar je da bi bilo dobro da sam ostavio jedno 10-15mm više kabla na izlazu iz krila nego što piše na uputstvu. Stvar koja me je prilično iznenadila da je sklopljen avion, sa baterijom, mnogo teži nego što sam očekivao da će biti.
Interesuje me i sledeće, sad ću možda lupiti ali moram da pitam, u vezi nameštanja flaperona kao pomoć pri sletanju.
Da li ovu funkciju dodeliti prekidaču ili koristiti potenciomer na stanici? 
Na par mesta sam video da se oni koriste tako što se spuste, a na nekim drugim mestima tako što se podignu. Meni je logično da ih spuštam, dobijam veći uzgon, valjda? I koliko vidim prilikom njihovog korišćena, potrebno je koristiti i horizontalac koji treba da ispegla promenu koju prave flaperoni. Da li je sve ovo uopšte neophodno?

--- End quote ---
Nije neophodno, moj ti je savet da za pocetak probas bez Flaperona, a kasnije mozes da miksas i sa vertikalcem pa da vidis kako ti najvise odgovara. Sto se tice Flaperona, oni mogu da idu i na gore (u tom slucaju se ponasaju kao vazdusne kocnice), Easy Glider u delu krila gde nema elerone ima takav profil koji je vec oboren na dole (lici malo na spustene flapsove) zato ti savetujem da probas za pocetak bez icega..pa polako, Flaperoni su dobri kada nema vetra prilikom sletanja da ne bi jedrio na metar-dva od zemlje desetinama metara, oboris flaperone i brze sletis, doduse sve je to stvar navike,  stila letenje i ko zna cega drugog..pozz pa javi kako bilo na letenju. CG obavezno dobro namesti i prvo proveri model iz ruke bez motora.

vihor522:
 gatti ostavi flaperone za kasnije, kada ovladash malo avionom, pa ih koristi, opet ako morash(zbog kratkog terena ili sl.) . ili ako hocesh da vezbash njihovu upotrebu i ponashanje aviona

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version