RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Easy glider PRO
todor:
Evo mog Easy Glidera
Nisam jos neke detalje odradio ali je bio spreman za letenje.
Napadne ivice sam zastitio fiberglas trakom.
I tako nestrpljivo da poletim nisam ni razmisljao da su mi bile kontra komande na krilima, kad ja hocu levo on ide desno :hehe, mozete zamsiliti kad sam ga pustio kako
sam se izgubio sa komandama, ali sam uspeo ipak da sletim i naravno sa manjim ostecenjem.
Servo na krilima HTX 900 otisao, nije ga problem promeniti ali moram sve da vadim i rasturam ali cu ipak promeniti samo delove u njemu plasticne koji su pukli,
razlog je jer sam veliki otklon dao na krilima pa je jak udar bio na krilima i servo nije mogao da izdrzi.
Druga stvar na repu mi je otpao prilikom sletanja veza plasticna, ono veza repa i servoa, otpala sa delom elapora (taj deo nisam mogao da nadjem, al imam rezervni)
E sad i pitanje:
1. Koliki otklon treba da je na krilima a koliki na repu, tj kad dam maksimalno levo koliko cm treba da se pomere na krilima eleroni, isto pitanje i za rep.
2.Cime nedostatak elapora koji mi fali da popunim, znaci neka masa koja zameljuje elapor. Probao sam sa stirodurom ali lepak kojim lepim elapor
(namenjen za elapor i koji ne nagriza elapor) nagriza stirodur.
Poz
IvanGrozni:
--- Quote from: todor on November 16, 2011, 09:39:56 AM ---
E sad i pitanje:
1. Koliki otklon treba da je na krilima a koliki na repu, tj kad dam maksimalno levo koliko cm treba da se pomere na krilima eleroni, isto pitanje i za rep.
2.Cime nedostatak elapora koji mi fali da popunim, znaci neka masa koja zameljuje elapor. Probao sam sa stirodurom ali lepak kojim lepim elapor
(namenjen za elapor i koji ne nagriza elapor) nagriza stirodur.
Poz
--- End quote ---
Odgovori:
1. Ako si dobio uputstvo za EGP, pogledaj stranu 15. Tamo stoji sledeće: eleroni na gore 15mm, na dole 6mm.
elevator 8mm u obe strane, ruder 15mm u obe strane. E to je ono što piše. Ja sam eksperimetisao sa EGP još ranije, sa postavkom elerona po fabričkom uputstvu nisam bio zadovoljan. Bilo je bolje sa 125% otklona servoa u svaku stranu. Što se tiče elevatora i rudera i tu sam stavio maksimalni otklon koji se može dobiti.
2. Lepak, kojim si lepio EGP, a najverovatnije je super lepak, je agresivan prema stiroduru i običnom stiroporu. Nađi UHU POR lepak za stiropor. On neće nagrizati ni stirodur, a ni običan stiropor, a o elaporu i da ne govorim. Jedina mana kod njega je što ga više nema u Bgd. Probaj u DIS, iza nis pumpi, popularne Zmaj pumpe. Tamo ga je bilo kada je bio tržni centar CORT. Sigurno možeš da iskoristiš i moment wood lepak za drvo, er je on na vodenoj bazi.
Poz.
todor:
Evo da iskoristim dan i da jos ove godine provozam Easy Glider Pro
nebeski:
(thumb) :)aplauz
A gde je sletanje na snimku ? ;) ()-()
Savke89:
Bravo-nadam se da ti je lakse leteti ovako nego helijem.A sletanje drugi put,verovatno si umorio snimatelja.Vreme te je posluzilo.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version